Veure les darreres entrades:

Demà dilluns a les 19:30, a la mateixa fira on estem, a Festast, com a acte de cloenda, es lliurarà els Premis Gastronòmics Llorenç Torrado. L’objectiu dels premis, es destacar una manera especial de fer especial, amb respecte per fer la feina i el producte, amb l’ús de productes autòctons i de les tradicions, sense perdre les arrels, però avançant e innovant en les propostes gastronòmiques del nostre país, en fi, un reconeixement a professionals i empreses dels Països Catalans en les categories de cuina i restauració, producció i comerç de productes i divulgadors que donen a conèixer la cultura gastronòmica catalana.

El veredicte del Jurat, que ha sigut creat per l’organització de Festast, va estar format per Ferran Bienert, director general de PRODECA; Ricard Forés, president de Fira de Tortosa, Francesc Sensat, vicepresident executiu de la Fundació Dieta Mediterrànea, Joan Ros, president de l’associació PlatiGot de Tortosa; Juli Soler, director del restaurant El Bulli, Salvador Capdevila, vicepresident de l’Associació de Comerciants de La Boqueria, Martí Boada, professor i investigador de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Joan Forcadell, del restaurant Rosa Piñol de Tortosa, Eulàlia Fargas, cuinera, professora i assessora de cuina infantil, Xavier Torrado, professor de Nutrició Humana i Dietètica a la Universitat de Barcelona (UB), i Carme Torrado.

Els guanyador de les candidatures presentades per optar a les tres categories de guardons son el següent:

- Categoria Productors i Comerciants: l’oli d’olives mil·lenàries de L’Associació de la Taula del Sénia, que promou el desenvolupament del nostre territori a través de l’impuls a l’elaboració d’oli d’oliva d’oliveres mil·lenàries, afavorint la innovació i l’ús de noves tecnologies.

- Categoria de Cuiners i Restauradors: el guanyador ha sigut Isidre Gironès, del restaurant Ca l’Isidre de Barcelona, un restaurant que destaca per la llarga trajectòria de restauració de qualitat, la coherència entre cuina i el producte, i la posada en valor dels productes de proximitat i de temporada, i des de fa 50 anys.

- Categoria Divulgadors: el guanyador és l cuiner i escriptor Josep Lladonosa, de Lleida. En Josep Lladonosa ha dut a terme una gran tasca de recerca sobre la cultura del menjar a Catalunya, la cuina medieval, les cuines d’arròs, de fruita, de caça, ecològica, de guisats i picades, entre d’altres, i ha recuperat per a la memòria plats de diferents tradicions locals. Algunes de les 15 obres publicades sobre cuina i menjar han estat traduïdes a l’anglès i al francès.

Mira que bó! els felicita pel premi aconseguit, i sobretot a l’Oli de d’olives mil·lenàries de l’Associació de la Taula del Sénia, per ser un producte de la nostra terra i esperem que seguisca apostant pel territori.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441