Veure les darreres entrades:
Nota de Prensa

En el 19 d’abril,  un equip del programa Para todos La 2, de TVE va visitar la ciutat de Vinaròs per a realitzar un ampli reportatge sobre la destinació turística i conèixer diversos aspectes sobre el projecte Saborea España, el qual s’està implantant en aquests moments.

Al llarg de la jornada l’equip de TVE que va estar acompanyat per l’Alcalde de la ciutat, el sr. Jordi Romeu Llorach, la regidora de Turisme, la Sra. Mamen Obiol Aguirre i l’assessor gastronòmic, sr. Juanjo Roda Martínez, va prendre imatges i va realitzar entrevistes sobre la temàtica turístic-gastronòmica en diversos llocs de Vinaròs.

A la platja del Fortí es va realitzar una mostra de la gastronomia vinarossenca amb la col·laboració dels restaurants integrants de Vinaròs Gastronòmic. En aquesta mostra, els restauradors locals van mostrar alguns dels productes i receptes més habituals de la gastronomia local. La presentació va estar conduïda per Juanjo Roda.

Més tard, l’equip del programa televisiu va prendre imatges de diversos llocs de Vinaròs, com el passeig marítim, església arxiprestal de l’Assumpció i plaça de Jovellar.

Igualment, es van prendre imatges de la subhasta del peix i de l’arribada dels vaixells al port, un dels atractius relacionats amb la gastronomia que sol ser freqüentat pels turistes que visiten Vinaròs. Durant la visita al port es va entrevistar a Andrés Albiol, el qual va explicar els secrets de la subhasta i els temes que més solen interessen als visitants de la llotja.

Per finalitzar la jornada, es va visitar una de les empreses productores d’anxova i seitó en conserva de Vinaròs, més concretament l’empresa Conserves Artesanes de Vinaròs (Coarvi). Aquesta empresa ja realitza visites guiades a la seva empresa als turistes que es desplacen fins a la mateixa. L’atractiu d’aquesta visita ve donat, perquè es pot conèixer en viu tot el procés de producció que permet envasar unes anxoves i seitons en conserva artesanals de gran qualitat.

Per TVE, el projecte Saborea España presenta un interès molt singular per donar-lo a conèixer als seus telespectadors, ja que aquesta iniciativa és la primera plataforma nacional amb vocació internacional per potenciar el turisme i la gastronomia conjuntament recolzada per Turespaña. Els agents implicats en Saborea España treballen perseguint objectius comuns, com convertir productes turístics en experiències gastronòmiques, ampliar el concepte turisme gastronòmic treballant el concepte cultura gastronòmica espanyola autèntica i vinculada al territori, o potenciar la promoció i comercialització de manera més ambiciosa i innovadora, identificant i captant nous mercats.
a nivell global: turisme, agricultura, pesca, col.lectius empresarials i administració.
En síntesi, es tracta de promoure la creació d’experiències o vivències turístiques que tinguin com a base l’oferta gastronòmica d’una  destinació turística, com els restaurants, productors d’aliments, botigues gourmet, almàsseres, vinoteques, etc.

Així, Vinaròs igual que altres municipis espanyols com Sant Sebastià, Gijón, Santiago de Compostela o Cambrils, està treballant en la creació d’experiències turístiques gastronòmiques innovadores que posin en valor el ric patrimoni gastronòmic espanyol. En el cas de Vinaròs, l’oferta de la restauració local, els pastissers i forners juntament amb els pescadors, productors de conserves i les almàsseres d’oli mil.lenari són algunes de les propostes que s’estan estudiant per a conformar una oferta atractiva per al turista gastronòmic.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441