Veure les darreres entrades:
Nota de premsa

Aquest dimarts dia 3 de maig, s’ha presentat al restaurant Rodero de Pamplona la IX Edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs, que se celebrarà el proper 19 de setembre.

A l’acte de presentació han acudit el conseller de Cultura i Turisme del Govern de Navarra, Sr. Juan Ramón Corpas, el Tècnic de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, Gabriel Quesada Marín, l’Assessor Gastronòmic de l’Ajuntament de Vinaròs, Juanjo Roda, l’alcalde de Vinaròs, Sr. Jordi Romeu Llorach, la Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, la Sra. Mamen Obiol Aguirre, el restaurador Koldo Rodero, i la Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Pamplona, ​​la senyora Ana Pineda, així com nombrosos mitjans de comunicació, representants dels Restaurants del Reyno i diversos blocaires gastronòmics.

El Sr. Juan Ramón Corpas ha estat l’encarregat de donar la benvinguda als representants de l’Ajuntament de Vinaròs, als quals ha animat a gaudir de la seva visita a Navarra i Pamplona. En la seva intervenció, el conseller ha assegurat que “els navarresos som tributaris amb la terra de Llevant, a la qual ens uneix història, proximitat i turisme”.

A aquesta intervenció l’ha seguit la del tècnic de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, Gabriel Quesada, que ha presentat un vídeo promocional de la població valenciana, en el qual es destacaven tots els seus atractius turístics. Quesada ha parlat sobre el Concurs Nacional de Cuina Aplicada al llagostí de Vinaròs, que cada vegada gaudeix de major repercussió i l’objectiu és augmentar el reconeixement a nivell nacional de què gaudeix aquest producte únic.

Seguidament, ha estat Juanjo Roda, Assessor Gastronòmic l’Ajuntament de Vinaròs, que ha pres la paraula per explicar totes les característiques i virtuts que fan del llagostí de Vinaròs un producte únic. La localitat castellonenca es troba a tan sols 20 km de la desembocadura de l’Ebre, una ubicació on es barregen l’aigua salada i la dolça, de diferents temperatures. En aquest hàbitat és en el qual es cria aquest llagostí, un dels més saborosos d’Espanya, amb una qualitat i una carnositat inigualables. Perquè els allí presents pogueren comprovar in situ com és l’autèntic llagostí de Vinaròs, Roda ha portat des d’allà tres exemplars vius.

Finalment, l’assessor ha assegurat que l’horta navarresa i el llagostí de Vinaròs formen un excel lent maridatge, i res millor que poder degustar al restaurant Rodero.

L’alcalde de Vinaròs, Sr Jordi Romeu Llorach, ha agraït en la seva intervenció al Govern de Navarra ia l’Ajuntament de Pamplona pel seu suport en la promoció del concurs. Romeu ha fet referència a l’oferta turística de la seva ciutat, que busca un turisme de qualitat no massificat i familiar, i els atractius no se centren només en les seves 12 km de costa i cales, sinó també en la seva variada gastronomia. Ha assegurat que al concurs es presenten cada vegada més candidats de tots els punts d’Espanya i que els resulta realment difícil seleccionar els finalistes.

Posteriorment, l’Alcalde i la Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, la Sra Mamen Obiol Aguirre, han lliurat al restaurador Koldo Rodero un record de l’acte, i aquest ha presentat el menú que més tard han pogut gaudir els convidats.

Rodero ha preparat un menú en el qual el llagostí s’ha cuinat de tres formes diferents: cuit (“Cocktail de llagostins de Vinaròs amb perretxicos i liliàcies”), saltat (“Corona de carxofes fregides amb llagostins de Vinaròs i oli de pebrots”, un plat que porta més de 25 anys a la seva carta i en què ha substituït la cigala del plat original pel llagostí) i marinat, amb cansalada i mongetes.

El menú ha continuat amb “Bacallà amb els seus rostes i minestra de kokotxes i verdures”, “Cochinillo propi de Baztan crocant amb kumquats, mel-romaní i pipes de carbassa”, “Flocs de llimona amb coca-cola i rom anyenc” i ” Gelat salat “Les dues cafeteres” amb xocolata, festucs i citronella “.

L’acte de presentació l’ha tancat la Regidora de Turisme de l’Ajuntament de Pamplona, ​​la senyora Ana Pineda, que ha valorat molt positivament l’experiència d’acostar una localitat costanera com Vinaròs a Pamplona.

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441