Veure les darreres entrades:

Redactat per www.ebredigital.cat

La històrica pastisseria La Inglesa, situada al carrer de Sant Blai de Tortosa, tancarà les seues portes diumenge. Ho farà després de 140 anys d’activitat, durant els quals ha endolcit molts àpats. L’establiment, fundat al 1870, ha passat per cinc generacions de la mateixa família. Ara, els problemes econòmics derivats de la caiguda de les vendes han obligat l’actual pastisser a dir adéu.

Per a molts tortosins, les seues sopes de la reina, o els tortells de nata o crema són els més bons en molts quilòmetres a la redona. Els pastissers de La Inglesa, la família Matheu, els elaboren des de fa dècades. Ara, l’establiment tancarà portes diumenge, resignats per una pèrdua de vendes que ha dut la continuïtat a una situació insostenible, segons publica el setmanari L’EBRE aquest divendres 29 de juliol.

Fundada l’any 1870 i per tant amb més de 140 anys d’història, és la pastisseria degana de les Terres de l’Ebre i, segons indica el seu responsable, la segona més antiga de Catalunya. Lluís Matheu, el pastisser que ha hagut de prendre la difícil decisió de plegar, esdevé la quinta generació d’aquesta nissaga. La idea de tancar el negoci se li fa feixuga, i per això ha endarrerit la decisió tant com ha pogut. Ja al gener havia sospesat l’adéu, però va posar l’esperança que dates com la Setmana Santa remuntessen les vendes. Segons diu, la cosa no ha millorat i molts dies entre setmana la persiana s’abaixa sense haver venut cap pastís. Matheu no vincula la caiguda de facturació únicament a la crisi, tot i que sí que ho considera l’estocada definitiva. També considera que han canviat els costums de la clientela, que es conformen amb productes més poc elaborats disponibles en altres tipus de centres comercials. Diumenge, doncs, La Inglesa escriurà l’última pàgina de la seua llarga història, en què ha endolcit molts àpats familiars.

Foto: www.ebredigital.cat

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441