Veure les darreres entrades:

Escrit per www.ebredigital.cat

La collita de la sal al delta de l’Ebre ascendirà enguany a les 80.000 tones. La campanya, lleugerament més optimista que la de l’any passat, s’ha retardat uns dies com a conseqüència de les pluges primaverals.

En una temporada normal la collita de la sal hauria d’haver començat tot just el 15 d’agost, però enguany Infosa, l’empresa que explota les salines del Delta, ha hagut de retardar-la a causa dels temporals de la primavera passada.

Les previsions per enguany arriben a les 80.000 tones de sal comuna i unes 24 tones de flor de sal, un producte gurmet que cada cop té més acceptació al mercat. “És una collita que està dins la mitjana que estem recollint en els darrers anys. Però sí que és veritat que les pluges de la primavera, que van ser abundants, ens han fet retardar el començament. Per això iniciarem la collita a partir del dia 29”, segons exposa el gerent d’Infosa, Joan Sucarrats.

Així doncs, la plantilla d’Infosa s’incrementarà a partir del dia 29 en una cinquantena de treballadors que treballaran en les tasques de recollida de la sal fins al 15 de setembre aproximadament. Pel que fa a la flor de sal, la recollida ja va començar a finals de maig. Es tracta d’un procés del tot diferent al de la sal comuna, completament artesanal. I que acabarà “amb les primeres pluges de setembre”, segons Sucarrats. Aquesta sal es distribueix als restaurans i establiments gurmet, ja siga pura o en espècies.

La sal de les salines de la Trinitat, les úniques d’aquestes característiques al principat arribarà, a més del mercat espanyol, el francès, principal punt d’exportació, però també a Alemanya, Anglaterra, Irlanda, Holanda, els Estats Units i el nord de l’Àfrica. Les nevades d’aquest hivern també han ajudat a augmentar els beneficis d’Infosa. En acabar la campanya d’enguany Sucarrats calcula que els beneficis de l’empresa arribaran als 11 milions d’euros, unes xifres superios als 10,6 milions de benefici de l’any passat.

D’altra banda, l’empresa salinera espera que prompte comencen les obres de soterrament de la línia elèctrica del trabucador per garantir el futur de l’explotació. El projecte per soterrar la línia elèctrica del braç del Trabucador estava previst que fos presentat a finals d’agost, però segons Sucarrats, caldrà esperar fins a primers de setembre. “Sabem que des de Fecsa hi estan treballant”. “És un tema fonamental per a nosaltres des del 2002 aquesta línia ens dóna molts mals de cap i, si no ho podem solucionar, ja hem dit per activa i per passiva que ens plantejaríem la continuïtat de l’empresa. Ara tenim l’esperança que aquest és el cop definitiu”, sentenciava.

Fotografia de: www.ebredigital.cat  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441