Veure les darreres entrades:

Tot son reconeixements sobre aquests monuments vius i el seu fruit, que tenim tan a prop i que hem treballat amb les nostres mans. I es que per fi, les nostres oliveres i el seu oli s’estàn posant al lloc que es mereixen, l‘oli de les oliveres mil·lenàries ja comença a ser reconegut com un producte amb molt de prestigi internacional i nacional, ja que s’està exportant a paisos com els Estats Units i també l’utilitzen els millors restauradors del país.

Carme Ruscadella, Juan Echanove, Paco Roncero, Tomàs Molina, Carles Gaig, i moltes més personalitats ja han tingut el plaer de degustar aquest oli, i així ho han fet saber a la Guia Gastronòmica Oli d’Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia, que s’ha publicat aquest estiu, on 52 restaurants del Territori del Sénia preparen plats amb un ingredient comú: l’oli de les oliveres mil·lenàries procedent dels 8 molins que el produeixen.

Tot aquest treball per impulsar el nostre patrimoni, ha sigut gràcies a la Mancomunitat de la Taula del Sénia, que a part de la mencionada guia gastronòmica, també ha catalogat les 4.444 oliveres mil·lenàries d’aquest territori, i ha creat el Museu de l’Arión, on podem trobar 35 exemplars d’aquestes oliveres.

Nosaltres visitem aquest museu, acompanyats de Mª Carmen Fernández, la responsable de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona, i una de les majors coneixedores d’aquest indret. Una vegada hem visitat les històriques oliveres, ens desplacem fins el Molí de la Creu a La Galera, on coneixem a Lluís Porta, l’encarregat de mimar i produïr l’oli mil·lenari de l’Arión.

Finalment, tornem al Museu de l’Arión, i ens trobem a Jaume Antich, el Gerent de la Taula del Sénia, i a més, el major impulsor del projecte d’oli i oliveres mi·lenàries del Territori del Sénia.

Una visita, que recomanem a tots els habitants del Territori del Sénia, a més de provar el seu preciat oli ja que estem davant de momuments que han format part de la nostra història, i son part de la nostra identitat, culturad, forma de ser i origens, ja que com diuen, qui perd els origens per la identitat.

[vimeo id="28879984" width="615" height="335"]  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441