Veure les darreres entrades:

Escrit per Comarquesnord.cat

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi ambient ha proposat la implantació d’una ruta cultural i gastronòmica que recorri l’interior de la província de Castelló, en concret des de la capital de la Plana fins a Morella, han informat fonts de la Generalitat.

A través de l’Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana, la iniciativa pretén aprofitar la quantitat i qualitat dels restaurants, cascos històrics, paisatges de rellevància, espais naturals protegits i bones vies de comunicació que existeixen en el traçat Castelló-Morella.

L’objectiu és atreure turistes de la Comunitat Valenciana i de la resta d’Espanya i per aconseguir-ho es plantegen una sèrie d’acords entre els diferents municipis pels quals passa la ruta i la creació de consorcis entre ajuntaments que facilitin la promoció de l’eix Castelló-Morella.

L’itinerari d’interès cultural i culinari parteix de Castelló i recorre fins a arribar a Morella altres 12 municipis o la seva àrea d’influència: Borriol, Vilafamés, Cabanes, la Vall d’Alba, Atzeneta del Maestrat, Culla, Benassal, Albocàsser, Vilafranca, Ares del Maestrat, Catí i Forcall.

La ruta, l’eix vertebrador de la qual és el corredor fluvial de la Rambla de la Vídua, destaca pel gran valor cultural i patrimonial dels municipis que travessa, molts d’ells, com Culla, Catí i Morella, amb cascos històrics de notable interès.

A més el traçat discorre per l’entorn d’alguns dels espais naturals protegits més importants de la província de Castelló, com el Desert dels Palmes i la Tinença de Benifassà, i zones LIC incloses a la Xarxa Natura 2000, com la de l’Alt Maestrat i la Serra Engarcerán.

Aquest eix permetria al turista, a més, contemplar fins a quatre paisatges catalogats de “Rellevància Regional” pel Consell: la Riera del Bergantes; entorn de Morella; paisatges de Pedra Seca i entorn de Llauris, Vilafranca, Culla i Benassal, i Desert dels Palmes.

També ofereix al visitant bones possibilitats per a la pràctica del senderisme, per la connexió amb la Ruta Jaume I, la Ruta del Cid i el camí de Sant Jaume al seu pas per la província de Castelló.

L’oferta gastronòmica constitueix un dels principals atractius de la ruta, doncs acull una de les majors concentracions de restaurants d’Espanya, en quantitat i varietat.

Molts d’ells s’han especialitzat en plats típics locals, fins al punt que pràcticament tots els municipis integrats en l’eix disposen de restaurants amb una àmplia gamma de productes conreats o elaborats a la zona.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441