Veure les darreres entrades:

Un any més, Vinaròs ha sigut el protagonista pels seus llagostins. I es que el Concurs Nacional de Cuina aplicada al Llagostí de Vinaròs, en la seua IX edició, ha assolit un gran èxit.

En la presentació, Elisabet Fernàndez, regidora de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs, ha comentat que des de l’Ajuntament de Vinaròs estan molt satisfets, ja que s’està consolidant com un dels concursos amb més prestigi del panorama nacional, ja que participen participant de tot Espanya. A més, serveix per a que l’apreciat llagostí de Vinaròs servisca per donar-se a conèixer més en una cuina de qualitat i també Vinaròs com una ciutat puntera en la gastronomia nacional, com ho certifica la seua participació en Saborea España.

En aquesta edició s’han presentat un total de 35 restaurants, però només s’han pogut escollir els 10 següents: Marsala (Tenerife), Mateoastur (Oviedo-Asturies), Satyricon (Alcudia-Mallorca), Deviteca-Espai Gastronòmic (Hospitalet de l’Infant-Tarragona), Los Chopos (La Gineta-Albacete), La Fábrica de Ceres-Hotel Ceres (Lerma-Burgos), Hotel NH Cartagena, Vermell (Sant Cugat-Barcelona), La Ereta (Alacant) i La Gastro-Croqueteria de Chema (Madrid).

Pel que fa el jurat, ha estat presidit per Vicente Patiño, cuiner de València i cap de cuina del restaurant _Oleo.; i com a vocals: Salvador Garcia, periodista i crític gastronòmic, també ha escrit diversos llibres de gastronomia i cofundador de 7canibales; José Aguilar, amb una llarga trajectòria en la gastronomia de Castelló, presideix la Càtedra de Gastronomia Mediterrànea i Nutrició Fepac-Asaja de la UJI; Javi Antoja, Cap de Comunicació de Quique Dacosta; i per últim a Rafel Chaler, conegut com Rafel, lo Cristalero, que regenta un restaurant a Vinaròs amb aquest nom.

De 17h a 19h, s’han elaborat els plats al remodelat Mercat de Vinaròs, amb una gran assistència de públic i mitjans de comunicació. Segons ha comentat Vicente Patiño, el president del jurat, el nivell d’aquest any ha sigut molt alt, amb una posada en escena molt bona de tots els participants, i ha hagut molt poca diferència entre tots, però finalment els detalls han marcat la diferència.

Finalment, a les 20:30, el jurat ha elegit als guanyadors, i els premis se’ls han emportat:

- Llagostí de Bronze: Raul Resino de Satyricon (Alcudia-Mallorca), amb un “ravioli de llagostins de Vinaròs farcit de la seva tàrtar de llagostins amb matisos de yuzy, té Matcha i gingebre”.

- Llagostí de Plata: Chema Soler de La Gastro-Croqueteria de Chema (Madrid), amb un “gaspacho manxec de llagostins de Vinaròs.”

- Llagostí d’Or: Germán Espinosa i Albert Casas de Vermell (Sant Cugat-Barcelona), amb un “caneló de llagostí de Vinaròs farcit de verdures de mar, papada ibèrica i emulsió de safrà”

D’aquesta forma, el llagostí de Vinaròs es consolida a l’alta cuina nacional, sent un producte de temporada molt valorat pels mateixos cuiners i també pels consumidors. El pròxim any, es celebra l’edició X, i segur que estarà carregada de sorpreses i també d’un nivell i unes receptes extraordinàries.

Per veure la galeria completa de fotografies, feu clic aquí.

 

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441