Veure les darreres entrades:

Escrit per www.diaridelmaestrat.com

Matiners van ser ahir els restauradors de Benicarló. 17 locals de la ciutat van desplaçar bona part del seu personal fins a la Llotja de Peix, on des de primera hora els fogons no van parar de cuinar el magnífic bufet que es va servir amb motiu de la III Demostració Gastronòmica del Pop i Peix de Llotja. Eduardo Arin, regidor de Pesca i Agricultura, es va encarregar de recordar que la jornada era possible gràcies a l’esforç de la confraria de Pescadors de la ciutat, que cada dia surten al mar per capturar la gran quantitat d’espècies que surten cada dia de la mateixa llotja on ahir es van cuinar. Tot un tribut als esforçats pescadors, representats pel seu recent elegit Patró Major, José Manuel Tomás. Arín puntualitzar que per a la demostració s’havien utilitzat “500 quilos de pop i 150 de peix“, que, un cuinat, va servir per donar de menjar a un nodrit públic. I és que aprofitant les altes temperatures i el sol radiant que ahir al matí va lluir a Benicarló, el públic es va animar a desplaçar-se fins l’esplanada de la llotja, on es va servir el monumental menú gastronòmic. Per sis euros, els comensals adquirien un tiquet que els donava dret a gaudir d’una generosa ració combinada de pop amb allioli, paella de pop i peixet fruit, una beguda de la seva elecció per acompanyar, i a gaudir amb els fogons dels restauradors benicarlandos.

La demostració posava punt i final a les Jornades de la tapa de Pop i Peix de la Llotja de Benicarló, que durant aquesta setmana s’han desenvolupat en diferents bars de la ciutat amb gran acollida per part del públic. La primera edició d’aquesta experiència, ha estat més que satisfactòria per als establiments participants a causa de la participació del públic, que han recorregut els bars buscant la degustació que se’ls oferia. Pel preu de tres euros, han pogut satisfer la seva gana amb tapes creatives, acompanyades d’una beguda. I a partir d‘avui i fins el 13 de novembre, es desenvoluparan les III Jornades Gastronòmiques del Peix i Polp de la Llotja de Benicarló, en les quals participaran 17 restaurants de Benicarló i Peníscola oferint menús en els quals el pop i el peix s’han de presentar de diferents formes en els plats dels comensals.

Fotografia: www.diaridelmaestrat.com

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441