Veure les darreres entrades:

Escrit per www.diaridelmaestrat.com

L’almàssera de Benihort-Baix Maestrat, que uneix a les cooperatives de Benicarló, Santa Magdalena de Polpis i Cervera ja es troba en ple funcionament. Es preveu que en la recentment estrenada campanya 2011-12 s’obtinguin 150.000 litres d’oli d’oliva verge, encara que com a principal novetat destaca la producció d’oli ecològic en les instal·lacions de l’empresa benicarlanda. Els tècnics calculen que 700.000 quilos d’olives passaran per l’almàssera de Benihort en l’actual campanya. Segons indica el responsable de l’àrea de la Almazara, Manuel Arnau Iglesias, “tant socis com no socis, poden portar als seus olives al molí, ja siguin de l’arbre o del sòl”. Però sens dubte, la principal novetat Arnau destaca en aquesta campanya és que “estem acreditats pel CAECV (Comitè d’Agricultura de la Comunitat Valenciana) de la Conselleria d’Agricultura per molturar oli ecològic.

El 2011 vam començar ja a envasar però aquest any també podrem produir aquest oli especial. Amb aquest nou servei l’almàssera benicarlanda permetrà que agricultors de la zona registrats en aquest comitè no hagin de desplaçar-se a altres províncies per moldre les seves olives ecològiques. Ja hi ha mitja dotzena d’aquests petits productors interessats en el nou servei de Benihort.

D’altra banda, cal recordar que l’almàssera de Benicarló també és l’escollida per moldre i envasar l’oli de les oliveres mil·lenàries, procedents de la Cooperativa Comarcal Clot d’en Simó.

 

Fotografia de www.diaridelmaestrat.com  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441