Veure les darreres entrades:

El clima i el sòl del Baix Ebre i del Montsià són ideals per al cultiu dels cítrics. Els hiverns temperats, sense gelades, amb temperatures mínimes de 12º C, permeten un envelliment lent de la pell de la fruita. Diferenciem entre els dos tipus de terreny: un de pobre, poc profund i amb pedres, amb una baixa producció de fruit, tanmateix d’una alta qualitat; i un altre ric en al·luvions gràcies a la seva ubicació a la llera del riu, un terreny fàcil de treballar , porós i permeable.

I un dels cítrics que més en conrea a les Terres de l’Ebre i sobretot a Bítem, és la clementina, un híbrid entre el mandariner i el taronger. Les clementines de les Terres de l’Ebre es caracteritzen pel color taronja molt intens de la pell i la polpa, i una fina escorça, de més elasticitat i amb una duresa pròpia. Són un fruits molt equilibrats, amb bon sabor , molt sucosos i d’una marcada dolçor, i entre el Baix Ebre i Montsià, hi ha unes 8000 ha, amb una producció anual de 160.000 tones.

Des del 2008, Bítem va començar a rendir-li homenatge amb la Fira de la Clementina, amb l’objectiu del desenvolupament local de Bítem i donar a conèixer aquest producte tan característic tan a la població de les Terres de l’Ebre i als possibles compradors, tant d’aquí com de fora del territori, i així facilitar el contacte amb altra gent i empreses externes.

Enguany, des del divendres 21 i fins el diumenge 23, podrem assistir a la 4ª edició, on el mateix divendres hi haurà una Jornada Tècnica: “Cítrics i dieta mediterrània” a càrrec de l’associació “Plat i Got“. I durant el dissabte i diumenge, a part del recinte firal, també hi haurà demostracions gastronòmiques, esmorzars, dinars i sopars populars, concursos de dibuix per als més menuts, actuacions de jotes, passacarrers, i un concurs molt curiós: concurs d’exprimidors de suc de clementina.

Una fira perfecta per als amants dels cítrics, on es podran degustar les primeres clementines de la temporada, que gràcies a la participació voluntària de molta gent del poble, i també totes les entitats i comerços, fan que siga un lloc més per la dinamització del Bítem.

Per a més informació i consultar totes les activitats de la Fira, ho podeu fer al següent enllaç.



  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?





Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441