Veure les darreres entrades:

Nota de premsa

Esta setmana ha començat la collita d’olives d’oliveres mil·lenàries per a posar en marxa la producció de la nova Campanya 2011-2012 d’Olis d’oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia que produiran els 8 molins següents:

- MOLÍ DE LA CREU, de la família Porta i Ferré, ubicat a La Galera
- ACOMONT, Cooperativa de segon grau que està a Ulldecona
- ALBOREDES, Cooperativa que agrupa els pagesos de La Jana
- MONTEBRE, Cooperativa de segon grau, ubicada a Santa Bàrbara
- CERVOL, Cooperativa de segon grau que està a Traiguera
- COOPERATIVA GODALL que té les instal·lacions a Godall
- COOPERATIVA CÀLIG que agrupa els pagesos de Càlig
- OLI DEL MAS, molí de tradició familiar que està a Traiguera.

Enguany la gran sequera ha reduït considerablement la collita i a més l’ha avançat sobre les dades previstes. Per això, a la vista dels resultats dels anàlisis i dels panells de gust oficials preliminars, s’ha posat en marxa la campanya començant per la collita de les olives de dalt de l’arbre, portant-les al molí de forma immediata i molent-les el mateix dia. Es treuen les mostres i s’envien al Centre oficial que fa tots els anàlisis i ho passa pel panell de gust més exigent i sols si obté la màxima qualificació es guarda i després s’envasa amb la marca de cada molí, però sota la denominació comú d’oli d’oliveres mil·lenàries del Territori del Sénia, amb un número que certifica cada una de les botelles i estant controlat tot el procés per una empresa de certificació agroalimentària.

Esta setmana han començat 2 dels 8 molins i durant la setmana vinent se sumaran 3 més. A primers de novembre ho faran els altres 3 molins restants i es preveu acabar la collita abans del 13 de novembre.

L’inventari actualitzat de les oliveres mil·lenàries d’este Territori és actualment de 4.520 exemplars (amb un perímetre de tronc superior a 3,50 m, però medit a 1,30 del sòl) i totes les que es cullen les olives estan marcades amb una brida amb el seu número. El 98% de totes les oliveres de l’inventari són de la varietat “farga” que és la més antiga i produeix uns olis de gran qualitat i d’un sabor i aroma molt equilibrat.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441