Veure les darreres entrades:

Arribem a Prat de Comte, on ens han parlat molt bé sobre aquesta festa, una festa que enguany compleix el seu X aniversari, i tot el poble i visitants la viuen amb la mateixa il·lusió que el primer dia.

Núria Pujol, porta dies organitzant la Festa, però encara té forces per acompanyar-mos i tastar l’aiguardent i les casquetes. Primer de tot, arribem al Punt d’Informació, on comprem el gotet per anar per tota la fira, i sobretot tastar l’aiguardent que es pot trobar a moltes cases. Una vegada tastat, com no, hem d’anar a la destil·leria, on Manuel Llombart, el mestre aiguardenter, ens ensenya tot el procés de destil·lació, i també la història de com es va recuperar l’aiguardent de Prat de Comte, i també l’agermanament amb el poble de Valga (Pontevedra).

Deixem la destil·leria i ara ens desplacem, sempre acompanyats per la Núria fins al Forn Morruno, on coneixem a Juanjo Malràs, l’alcalde de la població, i que per tradició també ha de ser el “palero“. Mentre les dones preparen les caixes de “casquetes”, Juanjo va traient les pastes del forn, una activitat que treballen sense parar des de una setmana abans de la Festa.

Però si volem saber com es fa una “casqueta”, que millor que la Filomena, amb les seues delicades mans, en un no res ens prepara una “casqueta”, davant l’atenta mirada de tot el poble i els visitants. I amb aquesta casqueta a la panxa i un gotet d’aiguardent, seguim per tota la fira, i entrant a alguna casa, fins arribar a l’exposició fotogràfica de la Festa de l’Aiguardent de Prat de Comte.

Si no heu anat mai a aquesta festa, vos recomanem veure el programa, i assistir a la propera edició que es realitzarà el 13 i 14 d’octubre del 2012.

[vimeo id="31073660" width="615" height="340"]  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441