Veure les darreres entrades:

Escrit per www.ebredigital.cat

El grup Balfegó, que juntament amb l’ajuntament de l’Ametlla de Mar, treballa en el projecte “Tuna Tour“. Una iniciativa novedosa que segons apunten alguns touroperadors de la Costa Daurada, podria portar 7.000 visitants a l’any en aquest municipi del Baix Ebre. El projecte lliga les visites a les granges de tonyina amb una ruta gastronòmica. Per a fer-ho possible, el Grup Balfegó invertirà prop d’1 milió d’euros en la fabricació d’un catamarà turístic, amb capacitat per a 60 persones, que traslladarà els visitants a les granges. Tot seguit, per torns, es podrà dur a terme l’activitat d’snorkel. Les visites a les granges de tonyina podrien començar a partir del mes de maig. Tot plegat s’ha donat a conèixer aquest dimecres durant les quartes jornades sobre la tonyina del mediterrani a l’Ametlla de Mar, on també s’ha donat a conèixer el projecte de divulgació gastronòmica de la tonyina roja en què treballa la Fundació Alícia.

D’altra banda, a més de conèixer experiències sobre les investigacions de la reproducció en captivitat de l’espècie, o de les migracions del peix, una de les ponències destacades ha estat la del catedràtic d’Economia pesquera de la Universitat de Barcelona, Ramon Franquesa, qui ha avalat la necessitat de retardar el període de pesca de tonyina al Mediterrani uns quinze dies. Actualment, la tonyina es captura des de mitjans del mes de maig fins a mitjans del mes de juny, i des de fa un parell d’anys que Balfegó reclama que es retarde l’inici de les captures quinze dies, situant el període de temps per pescar en el mes de juny. El catedràtic està acabant d’enllestir la quantificació econòmica d’estalvi que suposaria aquest canvi en el calendari.

Fotografia: www.noticias.lainformacion.com  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441