Veure les darreres entrades:

Nota de premsa

La institució provincial i la Confraria de Pescadors “Sant Pere” de Vinaròs han signat un conveni per a l’impuls de projectes de qualitat del peix fresc. En concret a la comercialització de les captures de la modalitat d’encerclament, sardina i seitó, mitjançant nous envasos d’un sol ús destinats al consumidor final i inscripció de la marca de qualitat “Pezcológico Generalitat Valenciana. La Mar Natural “. La subvenció ascendeix a 6.000 euros.

La Diputació de Castelló pertany a l’Associació Espanyola de Ciutats de la Pesca (AECIPE) des de 1999 i forma part de la Junta Directiva des del 2002. A partir d’aquest any ha exercit de Centre de Recursos de la pesca de la província de Castelló, una estructura operativa d’intercanvi permanent en l’àmbit de la pesca i la cultura associada a la mateixa.

La AECIPE és la xarxa d’administracions públiques (ajuntaments, diputacions i cabildos) d’aquells municipis pesquers o de costa. L’associació té entre els seus principals objectius impulsar i facilitar des de les administracions públiques la competitivitat. Un treball que es completa amb projectar noves estratègies, especialment en els àmbits de la formació professional, mercat laboral, industrial, urbanístic, cultural i mediambiental. Dos exemples d’aquesta activitat són els convenis signats el 2011 amb la Confraria de Pescadors de Peníscola i la pròpia Federació Provincial de Confraries de Castelló.

Aquests acords han permès realitzar un projecte d’adequació i reforma de l’actual fàbrica de gel, i la instal·lació d’una cambra frigorífica al port per conservar el peix que no es pugui vendre diàriament. La subvenció provincial puja a 30.000 euros. La segona fase d’aquest ajut pretén impulsar la pesca local amb la creació d’una marca pròpia, amb l’adequació d’una caseta-magatzem en les instal·lacions portuàries per al seu ús com peixateria de la pròpia confraria. L’objectiu no és altre que el consumidor compri directament a preus més assequibles i durant tot l’any. Paral·lelament es publicitaria una marca pròpia, contrastada amb l’Ajuntament de Peníscola, aconseguint la doble funcionalitat de publicitar el peix i la ciutat. La quantitat destinada van ser 41.000 euros.

A més, la institució provincial ha subvencionat amb 40.000 euros una sèrie de projectes de la Federació Provincial de Confraries de Castelló per a activitats de formació i actualització dels treballadors del sector. Aquestes activitats pretenen de manera concreta, millorar la situació actual per la qual travessen els treballadors de la mar.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441