Veure les darreres entrades:

Escrit per www.ebredigital.cat

Els arrossaires de l’hemidelta esquerre de l’Ebre hauran d’haver assecat els seus camps abans del pròxim 15 de novembre. Es tracta d’una mesura que es troba dins de l’estratègia planificada de lluita contra la plaga del caragol maçana. El Departament d’Agricultura, ha publicat al DOGC la resolució amb les mesures “obligatòries” de control de l’espècie previstes arran l’assecament dels camps després de la sega, autoritzat excepcionalment per la Unió Europea. Segons la resolució, els pagesos hauran de procedir al tancament dels canals de reg abans del dilluns, 31 d’octubre, i, si és necessari, posar en marxa bombes perquè camps i desguassos puguen quedar eixuts el 15 de novembre. La mesura, que estarà vigent fins que s’inicien els treballs de preparació dels camps per a la sembra de l’arròs a partir de març o abril, preveu excepcions en moments puntuals en els casos de regs d’horta i en aquelles parcel·les que el Departament ho considere convenient.

Agricultura també reclama la col·laboració dels arrossaires en la realització dels tractaments, complint les condicions que se’ls comunique a través del personal tècnic del Departament. Durant aquest període, a més, la intenció d’Agricultura és anar més enllà amb els tractaments i, d’acord amb els regants i cooperatives, inundar, durant un mínim d’un mes, el màxim nombre possible de finques de l’hemidelta esquerre amb aigua salada del mar, que els caragols no toleren i acaba matant-los. Aquesta però, seria una proposta d’adhesió voluntària per part dels pagesos.

Fotografia: Joan Masdeu  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441