Veure les darreres entrades:

Escrit per Emili Fonollosa (Vinaros News)

Cada dia, un tràiler de considerables dimensions part des de les instal·lacions portuàries de Vinaròs en direcció a Itàlia, carregat amb captures de peix subhastades en els ports de Peníscola, Benicarló, Vinaròs i Sant Carles de la Ràpita. En les últimes setmanes, s’ha arribat al punt àlgid d’aquesta comercialització amb destinació a Itàlia, que es va començar a produir fa un parell d’anys amb l’arribada de diverses companyies d’Itàlia interessades a adquirir peix de la costa castellonenca. Així ho confirmava el responsable de la subhasta Andrés Albiol a Vinaròs News, valorant el positiu que està resultant la presència al Baix Maestrat d’aquestes companyies italianes, que té aquí a diversos empleats encarregats de realitzar les oportunes compres.

Aquest increment de venda destinada a Itàlia va lligada amb les bones captures registrades darrerament d’espècies com pop, calamar i sobretot de “peix d’escata”, és a dir, dorades, pagell, besuc i herrera, que tenen un gran estima entre els consumidors italians. Aquest peix que s’embarca en tràilers perfectament refrigerats va habitualment fins al mercat central de Nàpols i des d’allà es distribueix fins a diferents punts de la geografia italiana. Un dels motius pels quals no era convenient que no hi hagués “pont” de Tots Sants rau en aquestes importants vendes cap a Itàlia, on la demanda de peix és constant, com assenyalava Albiol.

Dies enrere, dues embarcacions van arribar al port vinarossenc amb més de 6.500 quilos de dorades. Així, la barca Vicente Gil va capturar 4.500 quilos mentre que Germans Plomer Anglés va obtenir uns 2.000 quilos. Bona part d’aquest peix serà consumit tant a Itàlia, on les captures d’aquesta espècie no abunden, com en altres parts d’Espanya. Anteriorment, l’embarcació Germans Plomer Anglés va aconseguir capturar més de 4.000 quilos de dorades (d’1 a 4 quilos cada exemplar). La ruta entre Vinaròs i Nàpols es fa amb dos grans tràilers, un d’anada i un altre de tornada i amb la màxima celeritat, ja que tots dos comptes amb dos xofers per no interrompre el viatge. També hi ha una part destacada de les captures de peix blau que es va a capitals espanyoles així com a Portugal.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441