Veure les darreres entrades:

La manca de serveis durant aquests anys a la comarca dels Ports, ha fet que empreses particulars i públiques del sector ramader i de serveis creen Carns de Morella, una aposta pel seus productes de qualitat, d’aquesta forma l’animal sofreix menys tindre un viatge més curt, i per tant, la carn es de major qualitat.

Així, els xicotets productors tenen una via de salvació per continuar produint i oferint una carn de ramat criat a Els Ports. Primer de tot, visitem l’explotació ramadera de Rafa Ripollés on té vedelles, ovelles de raça autòctona, corders i cabres, que s’alimenten de la pastura i de pinsos i palla durant els durs mesos d’hivern. Abans, de cabres hi havien per tots els masos, i ara, des-afortunadament, ja no en queden tantes, malgrat el potencial del cabrit.

Després de visitar el bestiar de Rafa, anem fins a l’escorxador per conèixer a Maria José Tena, la tècnica de Carns de Morella, un projecte que serveix per desenvolupar el sector ramader i agroalimentari d’una comarca, on tanta importància hi té. Està situat al polígon de “Les Casetes” de Morella, i està format per més de 70 socis, tant particulars com empreses del sector ramaders i serveis. Disposa de tres línies de matança: boví, porcí i oví-caprí; un servei que està a disposició de tots els professionals del sector ramader i també a particulars mitjançant el servei de matança domiciliària.

Finalment, anem fins a Cinctorres per conèixer a Toni Ripollés, l’alcalde de la població i carnisser. Per a ell, i tots els carnissers, Carns de Morella i el nou escorxador han sigut molt benvinguts a la comarca, ja que també redueixen les despeses comercials i l’animal no pateix tant estrès durant el transport. La carnisseria de Toni encara elabora els productes carnis de forma artesana, com la majoria de carnisseries d’Els Ports, i com no es nota al resultat final

La comarca d’Els Ports demostra una vegada més que la unió fa la força, i així aconsegueixen per produir una carn i els seus elaborats d’una alta qualitat.

[vimeo id="30305782" width="615" height="340"]  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441