Veure les darreres entrades:

El recapte es un àpat molt apreciat i molt comú a del territori, elaborat amb una gran varietat d’ingredients, molt de temps, dedicació, paciència i que és tot un compendi de saviesa popular.

S’anaven coent, des de primeres hores del matí, en un tupí al foc lent de la llar de llenya, unes mongetes seques o uns cigrons i s’hi afegien diferents bocins de carn de be, vedella, o gallina, un poc de porc i un os de pernil salat i sec.
Allà al migdia es ficaven unes verdures del temps i una mica d’arròs o fideus. A la fi, tot el que es podia “recaptar” pel rebost. Més tard s’aconseguia un plat a l’hora molt consistent i digestiu, ideal per dietes equilibrades on
es combinaven tots els aromes i sabors que ens han deixat al llarg dels segles les principals cultures mediterrànies.

A altres llocs del Maestrat l’anomenen olla, com a Sant Mateu, que fa poc van fer-hi unes jornades gastronòmiques. A les Terres de l’Ebre li anomenen recapte, i ara és el torn de l’associació gastronòmica Plat i Got la que organitza unes Jornades del Recapte als bars i restaurants de Tortosa, Campredó, Els Reguers, Bítem i Jesús durant del 15 al 30 de novembre, i si voleu veure com es cuina, no vos podeu perdre les demostracions culinàries al Mercat Municipal durant el mes de novembre:dia 15 (10.30h.), dia 24 (18.00h.) i dia 29 (10.30h.)

Si voleu tastar un patrimoni històric de la nostra cuina, no vos podeu perdre aquestes jornades!

Per a més informació:

C/ Ciutadella, 13 – Tortosa
Tel. 615634302
platigot@hotmail.com
www.platigot.com



  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?





Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441