Veure les darreres entrades:

Escrit per Gustau Moreno – www.marfanta.com

Arrossaires del Delta i la Cambra Arrossera del Montsià negocien la compra de Nomen, i podrien reactivar el procés de fusió ·

La fusió de les cooperatives Arrossaires del Delta, amb seu a Deltebre, i de la Cambra Arrossera del Montsià, amb seu a Amposta, es podria tornar a reactivar. El motiu és la compra de l’antiga empresa tortosina Nomen, una notícia pendent de confirmació des de fa alguns mesos. Així, el diari Expansion ha publicat aquesta setmana que hi ha negociacions obertes del grup d’alimentació Ebro Foods amb tres empreses del sector arrossaire, per a la venda de la marca Nomen. Els principals interessats són les dues cooperatives del Delta i un consorci internacional amb interessos a la Índia i Austràlia. En qualsevol cas, l’operació es tancaria a finals de mes, amb un preu de sortida de 50 milions d’euros, que les cooperatives arrosseres voldrien rebaixar.

Les dues cooperatives del Delta són les principals productores d’arròs a Catalunya. De fet, ja van negociar la seua fusió l’any 2009, amb el suport del govern català, però després de mesos de converses i negociacions, la integració de les dues cambres es va frustrar. Ara, el Departament d’Agricultura també té previst donar suport a les cooperatives. Però segons ha pogut confirmar Canal 21 Ebre, la condició del govern català és que Arrossaires del Delta i la Cambra Arrossera del Montsià facen la seua oferta de manera conjunta per Nomen, un cop formalitzada la fusió.

A més, Ebro Foods veuria de bon ull que la marca Nomen es quedés en mans catalanes. L’origen de Nomen es remunta al molí d’arròs que la família Nomen va crear el 1935. L’empresa es va fundar el 1940, i catorze anys després es va llançar la marca. L’any 1992, l’empresa va passar a l’òrbita del grup Ebro Foods. Fa 10 anys, Nomen va desaparèixer com a empresa i es va integrar a Herba, la divisió arrossera del grup Ebro Foods.

Amb l’adquisició de Nomen, les cooperatives del Delta aconseguirien una marca de prestigi i amb una bona posició en el sector. Nomen és el líder de l’arròs llarg a Espanya i ocupa la tercera plaça del rànquing de l’arròs rodó. La venda de Nomen és un dels compromisos que Ebro Foods va assumir al setembre davant la Comissió Nacional de la Competència, quan el grup va comprar el negoci arrosser Deoleo, de l’antic grup Sos.

Fotografia: www.marfanta.com

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441