Veure les darreres entrades:

Enguany no ha sigut una bona anyada per les olives, i tampoc per a l’oli d’oliva mil·lenari, un oli que s’ha guanyat un prestigi, sobretot al mercat internacional, degut a la seua qualitat.

Tant és la repercussió que hi tenen, que durant l’1 al 4 de desembre, es celebra una Trobada d’Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia per profunditzar més sobre aquestes històriques oliveres i l’oli de qualitat.

El dijous 1 de desembre, a les 19h, es presenta ala Casa Cultura d’Ulldecona la exposició “Oliveres Mil·lenàries Territori del Sénia” i també els 8 olis de la nova collita d’aquestes oliveres.

Per al divendres 2, hi ha una simposi científic-tècnic, on es realitzaran diverses ponències com “Oliveres monumentals de Andalusia” a càrrec de Angjelina Belaj (IFAPA Còrdova. Junta de Andalusia); “Oliveres antigues a Itàlia”
per Luciana Baldoni (CNR-IGV, Perugia. Itàlia) i també les el “Genotip Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia” Antònia Ninot (IRTA, Mas Bové. Generalitat Catalunya).

A les 12h, Jaume Antich ens parlarà sobre el projecte del qual és director: “Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia”; i Agustí Romero (IRTA, Mas Bové. Generalitat Catalunya) sobre la “Qualitat d’olis de varietats tradicionals de la
zona”, i abans de dinar una taula rodona sobre “El futur de l’oli d’oliva d’alta gamma”.

Per dinar, el reconegut xef Carles Gaig realitzarà una sessió de cuina, i seguidament, els restauradors locals, elaboraran plats amb oli d’Oliveres Mil·lenàries TS. A la tarda hi haurà el torn de les comunicacions, a càrrec de Jesús Casas (Ministerio Medio Ambiente, Medio Rural y Marino), Lluís Serra (Fundació Dieta Mediterrània), Ana Leiva (Fundación Biodiversidad), Miquel Rafa (Obra Social CatalunyaCaixa), i a les 18h un tast d’olis de les varietats del territori: farga, servillenca i morrut.

Durant el dissabte 3, i només per als participants del Simposi, es visitaran els Museus d’Oliveres Mil·lenàries de l’Arión i de La Jana i a un Molí productor d’oli d’Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia. També durant el dissabte i el diumenge de 16h a 20h, a la Casa Cultura d’Ulldecona, es pot visitar l’exposició “Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia”, estands del 8 molins productor i es pot degustar i comprar aquest oli; vídeos sobre l’Oli d’Oliveres Mil·lenàries del Territori Sénia i del Museu natural de l’Arión; resum sobre els temes tractats al simposi; informació dels resultats del Projecte Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia; venda del llibre “Oliveres Mil·lenàries, monuments vius”, “Guia gastronòmica oli d’Oliveres Mil·lenàries TS” i lots conjunts de 8 olis d’Oliveres Mil·lenàries TS, a més que es podran tastar els olis de totes els varietats.

El diumenge també es realitzaran visites al Museu natural de l’Arión (Ulldecona) i Museu Natural de La Jana de 10h a 13h, amb desplaçament en autocar, prèvia inscripció amb places limitades.

La inscripció per a la simposi es de 50€ (dinar, documentació i obsequi inclòs), i les places son limitades, i podeu fer-la al següent enllaç.

Per a més informació: www.tauladelsenia.org  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441