Veure les darreres entrades:

Escrit per www.tauladelsenia.org

Divendres 2 de desembre de 2011, abans de començar el SIMPOSI científic-tècnic dintre de la Trobada Oli i Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia, es va celebrar un Acte de reconeixement als propietaris d’Oliveres Mil·lenàries que serveixen per a produir estos Olis als 8 Molins que els produeixen: Molí de la Creu, Acomont, Alboredes, Montebre, Cervol, Cooperativa de Godall, Cooperativa de Càlig i Oli del Mas.

En total són 80 els propietaris i els pobles on es troben les propietats són (per ordre alfabètic): Càlig, Canet lo Roig, Cervera del Maestre, Freginals, Godall, La Jana, Sant Jordi, La Sénia, Traiguera i Ulldecona. En total van ser uns 30 els que van poder assistir a l’Acte (als altres se’ls farà arribar igualment).

A més dels propietaris també es va fer el mateix reconeixement als 8 molins que hem nomenat abans i que elaboren Olis d’Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia. I finalment es va acordar donar-lo als responsables de la revista “Raïls” del Centre d’Estudis d’Ulldecona que a l’any 2000 van publicar un número monogràfic dedicat a l’expoli d’estes Oliveres i que va servir per cridar l’atenció de tota la gent, que eren Joan Josep Garrit, Francesc García i Francesc Itarte i, pel seu treball en fer l’Inventari de les Oliveres Mil·lenàries del Territori del Sénia al biòleg Romà Senar.

L’Acte va estar presidit pel Secretari d’Estat de Medi Rural i Aigua Josep Puxeu, acompanyat de representants de les 3 Comunitats Autònomes: Pere Vidal (Catalunya), Florentino Juste (Comunitat Valenciana) i Francisco Quílez (Aragó), del President de la Mancomunitat Taula del Sénia Juan José Palomo, de la Presidenta de l’Associació Territori Sénia Pepi Cid, de l’Alcalde d’Ulldecona Celestí Hervàs i d’altres Alcaldes i Regidors. També estaven presents el Director General de Desenvolupament Rural del MARM Jesús Casas i el Subdelegat del Govern a Tarragona Ramon Inglés. Després de les paraules de l’Alcalde i el Secretari d’Estat, es van lliurar els reconeixement a totes les persones i, posteriorment, al pati del claustre de l’ajuntament es va fer una foto de record.

Un dels propietaris ja bastant major d’edat, emocionat, va dir: “Veig que va valer la pena no haver fet cas de la persona que ara fa uns anys va vindre a comprar-me-les per arrancar-les i portar-les qui sap a on, ja que avui ja no tindria ni els diners ni les auliveres. I en canvi ara, me donen poc oli, però me’l paguen prou bé i, d’esta manera podré deixar estes auliveres als meus nets, demanant-los que ells facen el mateix. Guardaré este obsequi en tot l’orgull del món.”
  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441