Veure les darreres entrades:

Escrit per www.comarquesnord.cat

El dolç per excelència de la festa de Sant Antoni de Vilafranca començava a preparar-se els dies festius que hem deixat enrere. Durant les jornades del dijous 8 i dissabte 10, els Majorals i col·laboradors es reunien a l’Edifici Polivalent per preparar més de 1000 kilos de confitura amb els que omplir els pastissos.

Es tracta d’una feina molt costosa. El dijous es realitzava tot el referent a la tallada de les carabasses, per pel·lar-les posteriorment i passar-les per la picadora per deixar-la totalment triturada. El procediment s’iniciava amb les màquines talladores d’herba que serveixen per tallar la carabassa en rodanxes i a les taules se li lleva la pell i es fa en trocets més menuts. D’allí passa a la picadora que ja la deixa en condicions per ser posada en saques i deixar-la a escòrrer per a que tire l’aigua.

El dijous es comptaria amb un 80 voluntaris, buscats pels Majorals per tal de realitzar totes aquestes feines, que s’iniciaven a les 8 del matí i s’allargaven fins a migdia. En la jornada de dissabte es feia la cocció de la carabassa en calderes de coure per tal d’obtenir la confitura amb els ingredients habituals. Mel, llima, sucre i carabassa. Una jornada en la que es voluntaris, que van ser cap als 120 regirarien les quasi 40 calderes des de les 8 del matí fins a les 16 hores, aconseguint més de 1000 kilograms de carabassa per als pastissos de Sant Antoni, que com sempre es prepararan el cap de setmana de ‘Les Barres’, es a dir, l’anterior a la festa de ‘La Publicata’. Amb la confitura preparada durant el cap de setmana s’espera poder fer entre 15.000 i 20.000 pastissets.

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441