Veure les darreres entrades:

Escrit per Comarquesnord.cat

Parlar de Casa Pere és parlar de la història contemporània de Morella. Un dels bars més freqüentats que compleix 107 anys aquest 2012 que la ciutat viurà el 53 Sexenni. Ara tanca les seues portes de forma temporal i abandonarà la gerència la família Adell que ha estat des dels seus principis.

El local està dins dels històrics Porxes, en el cor de la ciutat, que els morellans denominen La Plaça, enfront del monumental Cardenal Ram. Al no comptar el municipi amb plaça de grans dimensions, l’activitat dels bars es concentra en el carrer Blasc d’Alagó i en els carrers que desemboquen fins a allí. 
El bar restaurant Casa Pere, conegut anteriorment com Rourera, des de 1905 ha vist passar a quatre generacions de la mateixa família que l’han regentat. Des del besavi que ho va obrir, fins al besnét que ho dirigeix en l’actualitat i deixarà a partir d’aquest cap de setmana de fer-ho. La curiositat és que les quatre persones que han estat al capdavant es diuen Pedro Adell, nom que ha anat passant de generació en generació.

El besavi vivia en el Mas de la Rourera i volia prosperar. Primer va construir unes cavallerisses i posteriorment va decidir obrir el bar que ha estat en funcionament de forma ininterrompuda. La planta baixa del local sempre ha tingut la funció de bar, mentre que la de dalt, primer era un espai per a celebrar berenars i trobades de grup i actualment és un restaurant que ofereix la tradicional cuina morellana. Des de la seua obertura, el bar s’ha reformat en quatre ocasions fins al seu aspecte actual. La família Adell, a més, té la seua casa en aquest edifici.

Casa Pere s’ha guanyat a pols ser un dels llocs amb major vida social i encant. La penúltima generació, amb Pedro Adell i la seua dona Asunción Carceller, que encara col·laboren en el funcionament de l’establiment, han sigut la que més anys han estat en el bar, sent pioners en què Morella comptara amb marisc els dijous.

El seu fill, Pere Adell, que ha crescut al bar, encara mantenia aquesta tradició que es va iniciar per a donar-li un al·licient turístic a Casa Pere. L’actual propietari ha mantingut l’essència familiar del bar i a més ha sigut emprenedor creant una fàbrica de productes artesanals per a la seua distribució. D’aquesta manera, molts restaurants de Castelló o València tenen entre la seua oferta les tradicionals croquetes morellanes o els callos de corder.

Un punt de trobada que ha mantingut la clientela de fa dècades “tinc clients que vénen des de fa més de 40 anys” destacava l’actual gerent “fins i tot encara he tingut clients del meu avi, al que no vaig conèixer perquè va morir quan tenia un any, que eren fidels cada dia a visitar el bar” assenyalava Pere Adell. El tracte cordial i familiar han estat els senyals d’identitat de Casa Pere. Milers de morellans i visitants poden donar fe d’això. Aquest espai ara començarà una nova etapa, deixant records inoblidables entre les seues parets.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441