Veure les darreres entrades:

El passat divendres 28 de gener vam anar fins a Món Sant Benet, al municipi de Sant Fruitós de Bages, al costat de Manresa, a un lloc molt especial, la Fundació Alicia, un centre de recerca dedicat a la innovació tecnològica en cuina, a la millora dels hàbits alimentaris i a la valoració del patrimoni agroalimentari i gastronòmic, i amb el lideratge estratègic de Ferràn Adrià. En aquest centre es va presentar el llibre “La pastisseria i la cuina de la garrofa“, el 5é llibre de la col·lecció gastronòmica La Teca de l’editorial Onada Edicions, on David Brull ha sigut el coordinador del projecte, Jaume Fàbrega l’autor del pròlegi Paül Peralta s’ha encarregat de les fotografies.

Des de la Fundació estaven molt satisfets amb el llibre, ja que la garrofa està considerat com un aliment de 2ª, degut al context històric i cultural que hi té darrere, però gràcies a les receptes d’aquest llibre, fa que aquest vaja canviant. Així comentava Joan Vilarnés, que s’ha buscat una nova cultura de la garrofa, com a condiment de la cuina, on s’han fet arrossos, gelats, pa, etc. i pot arribar a ser tendència, com va dir: “la ventafocs posada en un vestit de princesa.”

També van assistir els representants de Comercial Garrofa, una cooperativa de la província de Tarragona que també han col·laborat amb el llibre i que fabrica farina de garrofa per a l’alimentació. També estaven molt orgullosos del resultat d’aquest llibre, i ens va explicar que la garrofa és un arbre de la família de les lleguminoses, es molt característic de tota la regió mediterrània, ja que aguanta climes secs, i Espanya és el principal productor mundial, i a la província de Tarragona es produeix el 20-25% del total de la producció mundial.

I per últim, va parlar Juanjo Roda, que entre altres coses, també és el director de la col·lecció La Teca, on va explicar que la garrofa es mereix un espai en la cuina tradicional, i sobretot va agrair als cuiners que desinteressadament han col·laborat en aquest llibre, entre els quals destaca Jeroni Castell del Restaurant Les Moles amb una recepta molt original, un Magnum de garrofa, que molt prompte tindrem l’oportunitat de tastar al Menú Degustació 2012; o els simpàtics “Xocorrocs” d’Helena Guimerà i Sergio Cervera de Ca Massita; Juanjo Roda també va participar-ho amb un “pollastre de corral amb llagostins de Vinaròs i garrofa.”

Si encara no teniu el llibre, vos animem a comprar-lo, i sobretot començar a cuinar amb la garrofa, que ben a prop les tenim i tant les desconeixem, segur que vos quedareu sorpresos pel sabor que es pot afegir als seus plats!

 

 Comentaris tancatsWarning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441