Veure les darreres entrades:

Escrit per www.lamarfanta.com

Arrossaires del Delta de l’Ebre, amb seu a Deltebre, comprarà la marca de l’antiga empresa tortosina Nomen per un preu de 40 milions d’euros. Així ho assegura aquest dimecres el diari econòmic Expansión, que cita fonts properes a la transacció. La marca arrossera nascuda a Tortosa l’any 1940 tornarà d’aquesta manera a mans ebrenques, després que durant les darreres dues dècades ha estat controlada pel grup Ebro Foods. Com ja va anunciar aquest diari el passat 15 de novembre, l’operació es negociava des de feia mesos, i fins i tot es vinculava el suport econòmic del govern català a la reactivació de la fusió amb la Cambra Arrossera del Montsià, que també s’havia interessat per la compra de Nomen. En qualsevol cas, l’adquisició de Nomen per part d’Arrossaires del Delta compta amb el suport del Departament d’Agricultura.

Ebro Foods estava obligada a vendre o cedir l’ús de la marca Nomen per una decisió de les autoritats espanyoles que regulen la competència, ja que el grup havia adquirit recentment el negoci arrosser de Deoleo, de l’antic grup Sos. De fet, Ebro Foods tenia fins al proper 31 de març per tancar aquesta desinversió. A banda d’Arrossaires del Delta i de la Cambra Arrossera del Montsià, el principal rival de la cooperativa del marge esquerre del Delta era un consorci indi-australià. En la venda de Nomen, el grup Ebro Foods ha estat assessorat per l’oficina barcelonina del banc d’inversions Rothschild. L’operació semblava encallada, però es va desbloquejar fa uns dies en una reunió entre el president de Ebro Foods, Antonio Fernández, i el d’Arrossaires del Delta, Jordi Casanova. Un dels punts de divergència era el preu de l’adquisició, ja que en un primer moment es parlava d’un preu de sortida de fins a 50 milions d’euros.

El consell d’administració del grup Ebro Foods va aprovar l’operació en una reunió celebrada ahir, mentre que la cúpula directiva d’Arrossaires del Delta ja la va aprovar divendres passat. Però l’assemblea de socis de la cooperativa ha de ratificar la compra de Nomen a finals de febrer. Arrossaires del Delta té 1.300 socis i una xifra de negoci que supera els 40 milions d’euros. L’adquisició de Nomen suposa un salt qualitatiu per a Arrossaires del Delta, que actualment basa gran part del seu negoci en la comercialització de marques blanques o de la distribució, amb marques com Bayo, La Torre i Segadors del Delta. La cooperativa és el setè en el rànquing d’empreses del sector a Espanya, i la passada campanya va comercialitzar més de 68.000 tones.

Per la seua banda, Nomen és la tercera marca d’arròs en la gran distribució a Espanya, amb una quota de volum del 4,3%. Les marques Sos i La Fallera, que també són propietat d’Ebro Foods, ocupen la primera i la segona posició. Però Nomen és líder en l’arròs llarg, amb un 2,2% de quota de mercat.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441