Veure les darreres entrades:

Escrit per www.3×4.info

La Mostra de la tòfona d’Albocàsser tanca les portes amb una elevada presència de públic, atret per tots els esdeveniments que s’han organitzat. Diumenge el concurs de gossos cercadors, que va comptar amb 5 participants, va congregar centenars de veïns i visitants al voltant del recinte disposa per a la recerca. Cada gos havia de trobar cinc tòfones en un temps màxim de 5 minuts. Després de la competició es va produir un empat a 3 tòfones entre dos dels concursants. Es va decidir establir un desempat entre els dos millors.

Qui trobés abans la tòfona seria el vencedor. Per pocs segons Victor Palacios, de Rubielos de Mora, va ser el vencedor amb la gossa Linda. Després del concurs de gossos cercadors va arribar el torn de Cochi, la famosa javalina buscadora de tòfones de Pina de Montalgrao. El públic va mostrar la seva sorpresa en veure les facilitat amb què un senglar aconsegueix trobar les tòfones amagades. A més, al local polivalent d’Albocàsser, es va celebrar el concurs a la tòfona amb més pes. Es van presentar exemplars de més de 300 grams. El polifuncional va acollir una mostra de productes relacionats amb la tòfona. Viveristes que oferien plantes micorizades amb tòfona, venda de tòfones naturals i els seus derivats, formatges … i tot tipus de productes de la zona. A més entitats i col·lectius d’Albocàsser com l’Ampa o el col·lectiu de dones van oferir degustacions de plats tradicionals del Maestrat durant tot el dia. Així mateix, durant el cap de setmana els veïns d’Albocàsser han pogut gaudir de dinars i sopars populars que han tingut com a protagonista la or negre de la cuina. A tot això hi caben sumar els menús de la tòfona que poden degustar fins a finals de mes a tots els restaurants del Maestrat. Des de l’Ajuntament d’Albocàsser han destacat la repercussió que ha tingut l’esdeveniment en el municipi i entre els centenars de visitants que s’han rebut durant aquests dies. Així mateix s’ha incidit en la col·laboració que han prestat entitats i veïns del municipi per tirar endavant les jornades.

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441