Veure les darreres entrades:

Escrit per www.3×4.info

L’aposta ecològica de la cooperativa Formatges de Catí ha tornat a donar fruits. El formatge Pell Florida, elaborat amb llet de cabra de producció ecològica, ha tornat a obtenir reconeixements internacionals. En aquest cas es tracta la medalla de Plata al certamen Biocaseus, que cada any es convoca a l’illa italiana de Sardenya. Es tracta de l’únic formatge premiat de la Comunitat Valenciana i un dels dos espanyols que han rebut guardó. El premi confirma l’aposta de la cooperativa Formatges de Catí pels productes ecològics que segueixen els més estrictes controls de qualitat. El lliurament dels premis ha tingut lloc en el si de la fira Biofach, celebrada recentment a la ciutat alemanya de Nuremberg. Es tracta del certamen internacional més important en productes ecològics en el qual, un any més, la cooperativa formatgera del Maestrat ha tingut presència a través d’aquest reconeixement.

La fira congrega cada any a 2.500 expositors de tot el món i compta amb 44.000 visitants profesionales. Formatges de Catí elabora nou varietats de formatges ecològics de la màxima qualitat a través de tot el procés des del seu origen fins a la seva degustació. La qualitat és un objectiu indispensable i s’emmarca en el desenvolupament de l’agricultura i la ramaderia ecològica. Es tracta de productes que tenen com a denominador comú la puresa dels seus ingredients, el respecte al medi ambient, una producció sense additius de síntesi química i el distintiu d’acreditació pel Comitè d’Agricultura Ecològica. La llet de cabra que serveix per elaborar el formatge Pell Florida procedeix dels guanyats que pasturen a l’interior de Castelló, a les comarques del Maestrat i els Ports. La cooperativa Formatges de Catí té l’origen en els ramaders que cada dia alimenten els seus ramats de la forma més natural. El Formatge Pell Florida, premiat en Biocaseus, té un format cilíndric. Està elaborat amb llet de cabra de producció ecològica. El seu pes oscil·la entre els 500 i els 1.200 grams. El procés de curació oscil·la entre els 30 i els 45 dies. Marida a la perfecció amb cava o xampany i amb vins blancs afruitats. L’escorça està florida i la pasta presenta un color blanc mat. De textura elàstica i sense ulls al paladar és cremos i envoltant. El seu aroma recorda a celler i bolets. El seu sabor és lleugerament dolç, poc salat amb reminiscències a les nous.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441