Veure les darreres entrades:

Al la ciutat d’Amposta també es conrea la carxofa, una de les flors comestibles amb més propietats saludables que es coneixen, per això cada any es celebra aquesta festa entorn de la carxofa, on ja arribem a la 17ª edició, i també les 9es Jornades Gastronòmiques de la Carxofa, que fins el 31 de març, podrem degustar als restaurants participants.

Per conèixer aquesta festa, la Regidora de Mitjans de Comunicació i Comerç d’Amposta, Rosita Pertegàs, ens acompanya fins al mercat municipal on hi han productes típics de la població, com: vermut, bunyols de carxofa, carxofa arrebossada i botifarres; així mantenen el Mercat d’Amposta dinamitzat i amb molta vida. I a més també podem comprar les fruites i verdures més fresques i el peix arribat de la llotja.

Després del Mercat anem fins el Pavelló Firal on la gent es torna boja per les racions que ofereixen els restaurants, per exemple el Gatsby ens prepara un arròs vegetarià amb carxofa, elaborat tot amb productes del territori, i com no, la carxofa com a producte estrella; o també hem pogut tastar altres receptes com: carxofa amb botifarra d’arròs esparracada, i tampoc pot faltar la carxofa a la brasa, amb l’intens sabor que té d’aquesta manera, que ens ofereix l’Ajuntament d’Amposta, i a més amb una botifarra.

Però podem trobar receptes més elaborades, com un pinxo de carxofa amb anxoves, mi-cuit i reducció de tomàquet; o carxofes fregides amb musclos, pernil i vinagreta de fonoll, del Restaurant Blanc de Blancs, que es presenta amb un pot de iogurt; o fins i tot un gelat de carxofa de la Pastisseria Pous. Un fum de receptes, totes amb la carxofa com a ingredient principal i mostra que és una hortalissa molt viva al nostre territori, que es pot cuinar de mil maneres degut al seu intens sabor.

Si vos heu quedat en ganes d’aquestes receptes, encara podeu assistir a les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa i el pròxim any no vos perdeu el pròxim any la 18ª edició. Podreu trobar més informació en www.festadelacarxofa.cat i en www.turismeamposta.cat

[vimeo id="37890902" width="615" height="340"]  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441