Veure les darreres entrades:

Abelardo Ripoll s’ha convertit en l’últim boter de la Comunitat Valenciana, on a Sant Jordi, ha creat un Centre d’Interpretació del Vi i la Tonelleria. A la finca disposa d’una vinya amb 33 varietats autòctones plantades, moltes d’elles, difícils de trobar, i que molt prompte tornaran a brotar; i a més també una olivera mil·lenària, amb més d’1,35 de diàmetre i amb la corresponent caseta de camp del vinyater, coneguda com casetes de volta.

La fil·loxera va matar molts de ceps a la nostra terra, i van arrancar moltes vinyes, que es van substituir per oliveres. Durant aquest programa, Abelardo ens mostra tot el procés del vi, des del mitjà de transport, el carro arrastrat pels matxos que es portava al trull, i seguidament es depositava a una tina, típiques de la zona de Castella la Manxa, o un deposit de fusta, que l’ha restaurat per fer una botiga i un despatx.

A part, a la finca també te moltes més màquines restaurades com una premsa romana del segle XVI, que també s’utilitzava per a l’oli, o la tradicional amb els cofins. Una vegada feta la volta per la finca, entrem a l’interior on es mostra com es monta el barril, realitza mig procés manual, i altre mig en màquines.

Fa uns 11 anys, Abelardo va demanar al seu pare que li mostrés aquest ofici, cosa que el seu pare no veia en futur, però es va encabotar i amb les eines del seu pare comença a fabricar els primers barrils i a restaurar els de la comarca, fins fer el Centre d’Interpretació, la tonelleria i el Museu on té tot el que fabrica i un recopilatori de tonells.

Des de fa 2 anys el Centre d’Interpretació ja està en funcionament, i molts son els turistes alemanys, francesos i espanyols que la visiten. Si més interès, podeu visitar la web: www.toneleriaartesana.com o fer una visita a la mateix Centre d’Interpretació per només 3€, on a part pots provar un tast de productes del Maestrat. Les visites les podeu concertar als telèfons 964 449 283 o 629 196 163, o apropar-vos al mateix centre, obert tots els dies de la setmana.

[vimeo id="39670966" width="615" height="340"]  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441