Veure les darreres entrades:

(ACN).- El Perelló (Baix Ebre) i Arnes (Terra Alta) comparteixen una llarga tradició en el món apícola així com l’esforç dedicat en els últims anys per convertir la mel en el seu principal valor i actiu turístic.

Les dues poblacions s’han unit en reforçar la promoció de la mel en la seva vessant més gastronòmica i terapèutica en un opuscle, editat per la Diputació de Tarragona, i on es repassa també la història o l’art de criar les abelles.

De l’obra se n’han editat 4.000 exemplars en tres idiomes- català, castellà i anglès- que es repartiran entre premsa i operadors turístics especialitzats. Els restaurants dels dos pobles participen a l’opuscle amb 22 receptes de cuina amb la mel com a protagonista.

L’opuscle ‘La mel a taula’ centrat en la tradició apícola dels municipis del Perelló i Arnes se suma als que ja ve editant la Diputació de Tarragona de gairebé una desena de productes de la demarcació com l’arròs, les clementines o el peix blau, entre altres. L’obra s’ha publicat en tres idiomes i amb un total de 4.000 exemplars que es distribuiran a premsa especialitzada en gastronomia i turisme així com operadors turístics. La Diputació també s’encarregarà de fer-lo arribar a altres establiments que el sol·licitin i també està disponible a través de la web de l’ens provincial.

L’opuscle repassa la història de l’apicultura al món i el seu lligam amb els municipis ebrencs, explica la procés de criar les abelles i extreure’n la mel i els valors nutricionals, la conservació i les varietats d’aquest producte. Al final del llibret es pot trobar un total de 22 receptes de cuina que han ofert els restaurants d’Arnes i el Perelló, i que van des dels tradicionals coc amb mel o quallada amb mel fins a apostes més innovadores com l’allioli de mel.

L’obra es presenta a les portes de la celebració de les fires que tant el municipi del Perelló com el d’Arnes dediquen al producte. Al Perelló es celebrarà aquest mes d’abril, en dues setmanes, i a Arnes al mes de maig. A Arnes existeixen actualment 5 explotacions agràries i des de 2008 el municipi compta amb el centre d’interpretació de la mel. El Perelló és el poble apícola per excel·lència de Catalunya. Hi ha el major nombre d’apicultors del país, 44 explotacions i un total de 34.000 arnes. També des de l’any passat compta amb el centre d’interpretació Múria de la mel.

L’alcalde del Perelló, Ferran Cid, ha destacat que el sector apícola del municipi més enllà de ser un referent en el seu camp, és també una de les indústries que segueix funcionant amb qualitat i sobretot gràcies a l’exportació. Fins i tot es està arribant als països orientals com la Xina. Per la seva banda, l’alcalde d’Arnes, Xavier Pallarès, malgrat reconèixer el gran pes del Perelló en el sector, ha agraït que l’opuscle serveixi per promocionar el producte estrella dels dos pobles. Pallarès ha explicat que Arnes fa ja una dècada que va fer una important aposta per recuperar la tradició apícola que havia existit al poble i convertir-la en valor turístic per a la zona. Pallarès ha defensat que cal posar en valor “gastronomia, cultura i paisatge” per atreure més turisme i buscar, amb iniciatives com aquestes, la “desetacionalització” dels turisme més enllà de les dates festives més destacades i així ajudar als empresaris turístics.

També el vicepresident de la Diputació de Tarragona, Joan Josep Malràs, ha remarcat que potenciant els productes i els valors de cada municipi es contribueix al seu creixement econòmic i social i que l’ens provincial ajuda en aquests camí als municipis amb accions com l’opuscle que aquest dijous s’ha presentat. “No venim a salvar res però venir a contribuir en el creixement dels municipis”, ha apuntat.

Foto: Alcalde Perelló i Arnes (www.laplanaradio.cat)  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441