Veure les darreres entrades:

[vimeo id=”42085404 ” width=”615″ height=”340″]

Els joves cuiners sempre estan al nostre punt de mira, i avui hem anat fins al Centre Integrat Públic de Formació Professional de Benicarló on els joves cuiners de la comarca reben una formació qualificada per estar davant els fogons i a la sala.

Aquest centre compta amb tres famílies professionals: energia i aigua; instal·lacions i manteniment; i hoteleria i turisme, que l’ofereixen des de 13 anys i els Cicles Formatius de Grau Mitjà estan compostos per Cuina i Gastronomia; i Serveis i Restauració; i de Grau Superior: Direcció de Cuina i Gestió d’Allotjaments Turístics.

El mateix centre compta amb un restaurant pedagògic, on els mateixos alumnes, a part d’oferir el servei, també aprenen. L’horari és els dimarts i dijous de 14h a 15:30h, i els dijous també de 21h a 23:30h, a part de servei de bar i cafeteria tots els dies. Una vegada Sergi ens ha ensenyat el centre, anem a veure com els alumnes ens sorprenen en les seues receptes.

Marta López ens prepara un milfulles de iuca, poma i foie, on tant important és la qualitat dels productes, la destresa de preparar-ho i també la presentació final, ja que mengem pels ulls, i aquest plat es fa ben apetitós! Ferran Segarra tampoc es queda curt amb la seua recepta, i amb aliments quilòmetre 0, que ho defensen molt en aquest centre. Prepara un ravioli de galera amb salsa romesco, escuma de mar, melmelada de calçots i cruixent de carxofa i marbrejat d’olis, tota una delicadesa, sobretot per la seua elaboració i com no al paladar.

A part, aquesta escola està molt involucrada en el territori i Benicarló, ja que té acords amb diverses empreses i entitats com l’Ajuntament i el Mercat de Benicarló i també amb els productes locals, com la Carxofa de Benicarló. I el fruit d’aquesta escola, els alumnes, hi ha que estan dispersats per tot el món, també per Espanya, com al Celler de Can Roca, però sobretot li donen importància a les empreses del nostre territori, on realitzen la majoria de pràctiques formatives.

Les altres receptes les prepara Rubén Miralles amb un excel·lent llobarro confitat amb salsa de tomata, tomata Concassé, oli d’oliva negra i cruixent d’espinacs, una recepta senzilla, però la combinació de sabors és espectacular. I prepara un caputxino creeu que és molt fàcil, però té la seua gràcia, i així ens ho ensenya Leandro Iezzi.

I des del menjador on mestres i alumnes comparteixen molts moments i un dels llocs més importants per a ells, acomiadem aquest programa. Si voleu visitar-los podeu trobar-los a l’Avinguda de les Corts Valencianes, 2 o trucar al 964 461 840  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441