Veure les darreres entrades:

Escrit per www.3×4.info

La Salzadella tindrà la primera conservera artesanal de la comarca. Es tracta d’una empresa familiar que, sota el nom de magistratus, s’envasarà i distribuirà al mercat melmelades, oli d’oliva i vi. La seva estrena oficial serà a la Fira de la Cirera de la Salzadella, la reeixida mostra del món rural, les arts i la tradició que cada juny se celebra en aquesta localitat del Maestrat.

Sergi Blasco va explicar que l’empresa familiar vol “prestigiar els productes ja de per si bons de la nostra comarca“. Aquests emprenedors van detectar després d’una anàlisi que hi havia un espai que podíem omplir amb els nostres productes. Per a això van invertir en adequar part del seu habitatge com cuina i espai de manipulació d’aquests productes. “Les melmelades les fem nosaltres, ens envasem de la nostra collita l’oli d’oliva monovarietal de l’autòctona Farga i un amic ens s’envasa un vi especial”, explica.

Amb el temps, explica, “ens agradaria ampliar a altres productes típics de la comarca, sense saber on podem arribar”. Blasco afegeix que “hi ha productes d’inqüestionable qualitat com la cirera de la Salzadella, la carxofa de Benicarló, l’ametlla d’Albocàsser, l’avellana de Benassal i altres de la comarca que anem a plantejar la seva comercialització”.

Així estan fent ja algunes proves macerant cireres amb aiguardent. La seva idea com a productors i al poble cerecero per excel · lència de Castelló, és aprofitar al màxim el partit que ofereixen aquests coloristes fruits. La marca de magistratus prové del llatí, referit a l’antic Maestrat. En l’elecció els va assessorar l’historiador medieval Vicent Baydal. A la línia de productes afegeixen l’afegitó “sabors del Maestrat”

Malgrat la conjuntura, i aprofitant que la gent no pot deixar de menjar del tot, s’ha fet una modesta inversió en l’obra d’adequació, etiquetes, envasos i altres. Fa uns anys a Morella es va inaugurar una conservera que produeix amb èxit croquetes morellanes, de bolets, carxofes, fregit i altres productes carnis.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441