Veure les darreres entrades:

El Tast del Territori al Mercat de Vinaròs d’ahir va ser un dels més divertits, vam tindre uns amfitrions de luxe: Ca Massita - Forn de Pa, on Helena Guimerà, ja acostumada a aquests “saraos” va sortir del pastim familiar per apropar-nos el pa i la seua cultura a tots.

Primer ens va explicar els tipus de pa que han recuperat, com el pa a l’antiga, un pa que es necessita més temps per elaborar-lo i s’aconsegueix un pa rústic, més ullat, és a dir, el pa que es feia antigament, i tots els assistents van poder tastar. També ens va donar alguns consells com congelar i descongelar el pa, i no tindre’l més de 9 dies al congelador. Sergio Cervera, que quasi es passa tot el dia al pastim, va traure a la llum els secrets de la fermentació del pa i tot el proces per fer aquest pa: necessita 7 hores per fer-lo!

Xocorrocs de Ca Massita – Forn de Pa

Seguidament van traure un altre producte estrella: la farinà de repassos, coneguda com la barreta energètica dels vinarossencs, i a més se li amb el premi que han creat a Ca Massita, la Farinà d’Or, un premi que rep alguna institució o persona molt involucrada amb la cultura vinarossenca. Aquesta pasta, farcida amb una barreja detercerilla, oli, sucre morena, canyeta i suc de llimona va ser una delícia per a grans i menuts, que no paraven de llepar-se els dits.

Però el plat fort, encara que menut (al pot menut…hi ha la bona confitura) encara estava per arribar, els xocorrocs, el dolç dels Nanos i Gegants de Vinaròs, un dolç que a Ca Massita i Juanjo Roda han creat i té forma dels castanyots que porten els Nanos, i amb un gust molt especial, el del Xocolate CREO i un toc de farina de garrofa, que es van repartir a ritme de “xoc-xoc-xox xocorroc” per la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs!

Els Nanos repartints els Xocorrocs

Després d’aquest dolç Tast del Territori, vos esperem el 14 de novembre amb un altre producte estrella del nostre territori: els Formatges de Catí!

Bon profit llépols! 1. Gema on dijous 25, 2012

  Vam gaudir molt més del que esperàvem, el tast i l’ambient insuperable, moltes gràcies

 2. Jaume on dijous 25, 2012

  Yo no hem perdo la siguient!!
  M’encante el formatge de Catí.

 3. Marc Prades on dijous 25, 2012

  Vos esperem
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441