Veure les darreres entrades:

El Tast del Territori al Mercat de Vinaròs d’ahir va ser un dels més divertits, vam tindre uns amfitrions de luxe: Ca Massita - Forn de Pa, on Helena Guimerà, ja acostumada a aquests “saraos” va sortir del pastim familiar per apropar-nos el pa i la seua cultura a tots.

Primer ens va explicar els tipus de pa que han recuperat, com el pa a l’antiga, un pa que es necessita més temps per elaborar-lo i s’aconsegueix un pa rústic, més ullat, és a dir, el pa que es feia antigament, i tots els assistents van poder tastar. També ens va donar alguns consells com congelar i descongelar el pa, i no tindre’l més de 9 dies al congelador. Sergio Cervera, que quasi es passa tot el dia al pastim, va traure a la llum els secrets de la fermentació del pa i tot el proces per fer aquest pa: necessita 7 hores per fer-lo!

Xocorrocs de Ca Massita – Forn de Pa

Seguidament van traure un altre producte estrella: la farinà de repassos, coneguda com la barreta energètica dels vinarossencs, i a més se li amb el premi que han creat a Ca Massita, la Farinà d’Or, un premi que rep alguna institució o persona molt involucrada amb la cultura vinarossenca. Aquesta pasta, farcida amb una barreja detercerilla, oli, sucre morena, canyeta i suc de llimona va ser una delícia per a grans i menuts, que no paraven de llepar-se els dits.

Però el plat fort, encara que menut (al pot menut…hi ha la bona confitura) encara estava per arribar, els xocorrocs, el dolç dels Nanos i Gegants de Vinaròs, un dolç que a Ca Massita i Juanjo Roda han creat i té forma dels castanyots que porten els Nanos, i amb un gust molt especial, el del Xocolate CREO i un toc de farina de garrofa, que es van repartir a ritme de “xoc-xoc-xox xocorroc” per la Colla de Nanos i Gegants de Vinaròs!

Els Nanos repartints els Xocorrocs

Després d’aquest dolç Tast del Territori, vos esperem el 14 de novembre amb un altre producte estrella del nostre territori: els Formatges de Catí!

Bon profit llépols! 1. Gema on dijous 25, 2012

  Vam gaudir molt més del que esperàvem, el tast i l’ambient insuperable, moltes gràcies

 2. Jaume on dijous 25, 2012

  Yo no hem perdo la siguient!!
  M’encante el formatge de Catí.

 3. Marc Prades on dijous 25, 2012

  Vos esperem'