Veure les darreres entrades:

Les cerveses artesanes estan de moda, la majoria provenen d’aficionats al llúpol, que amb la seua estona lliure han estat practicant com fer el suc de civada a les seues cases i molts, després de què els seus bons amics les tastessen i per fi li donessen el vist i plau, s’han atrevit a comercialitzar-la.

Gràcies a Jaume Simó, un dels conillets d’índies de la Cervesa Badúm, és com hem conegut a Hernan Serrat, el jove peniscolà que ha elaborat aquesta cervesa artesana de Peníscola. I es que és una cervesa molt peniscolana, fabricada amb l’aigua del Papa Luna (aigua de Peníscola), que sumat a la dedicació que li ha ficat Hernan i la seua família, li dona un sabor únic. És a la Ciutat del Mar on han posat en marxa el Museu de la Cervesa, al mateix lloc de fabricació, on podem donar un tomb mentre ens fan una interessant explicació tècnica del procés productiu, veent de primera mà com es fa, assaborint la civada, olorant el llúpol i amb una botella de Badúm a les mans.

Pa en tomata i Cervesa Badúm, la combinació perfecta!

Així ho vam fer nosaltres, Jaume Simó va invitar a Mira que bo!, evadirte!comEspeciaExpress, l’expert en social media Benet Maria i el xiquet de Vinaròs, Juanjo Roda. Hernan Serrat ens va mostrar tota la fàbrica i els detalls d’elaboració d’aquest tresor que ha format. Ens vam sorprendre molt, ja que degut a la seva joventut, està fet tot un expert degut a què ja fa anys que fa proves, fins que s’ha tirat “al ruedo“.

Visita al Museu de Cervesa Badúm, ens vam anar ben servits!

Una vegada visitada tota la fàbrica, vam poder tastar les dos classes de cervesa que elabora: la Plisner ale amb malta pàl·lida i llevat d’alta fermentació, a l’estil Pilsner amb llúpols alemanys de caràcter floral i matisos herbacis, molt equilibrada i amb un destacat sabor a llúpol, que acompanyada amb pa i tomata casi el deixem sense! I l’altra cervesa que elabora és la Weisber, amb maltes pàl·lides de blat i llevat d’alta fermentació, també molt equilibrada on destaca el sabor a cereal aportat pel blat que recorda al pa. A més a més té una amargor tènue i equilibrada en un segon terme, fent destacar el llevat que li dona un caràcter fort i afruitat amb aromes de plàtan i clau.

I com haureu vist, el disseny es espectacular. Ens remunta als anys 60 amb aquest toc “hippie” i a més, per repartir, disposen d’una furgoneta amb decoració floral que recorre totes les carreteres del Maestrat!

   1. Gisela- Nohihaous on dimarts 30, 2012

    Quin goig que feu!
    Ja tinc ganes de provar-la…
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441