Veure les darreres entrades:

Aquest cap de setmana hem estat amb uns amics de Morella al refugi de Pereroles, un complex rural enmig del bosc d’Els Ports. Conta amb 3 refugis on hi caben fins 90 persones i ofereix la possibilitat de fer rutes en BTT, senderisme, trailrunning, etc.  

La colla en les cistelles mig plenes

Aprofitant que som a la tardor i les últimes pluges, el dissabte pel matí vam anar a buscar bolets. La veritat que de moment no és un bon any, almenys per als que no coneixem els llocs secrets! I el que més ens va sorprendre va ser la poca cultura boletaire que tenim. La gran majoria anaven a buscar el famós rovelló dels que vam trobar pocs pel que vam decidir cercar el que es coneix com a bolets secundaris, altres tipus de bolets, també no gaire coneguts. D’aquests hi ha molts, com les crueldes, morenetes, pebrassos (que creix per les carrasques amb un sabor molt potent), bitxac, orelles de frare, bavoses o els bolets de bestiar, aquest últims abundaven al bosc.

Vam trobar algun rovelló, que el vam cuinar a l’estil tradicional, torrat i amb sal, per assaborir el seu potent gust, i també alguna cruelda, bavoses i bolets de bestiar. Cal destacar, que per a cuinar els bolets de bestiar s’ha de llevar la pell, i encara així és un bolet molt amarg, que molt pocs paladars aguanten!

El més buscat, el rovelló!

Si només coneixeu el rovelló de pi, vos recomanem assistir a les VII Jornades Micològiques de les Terres de l’Ebre, el proper dissabte 10 i diumenge 11, on veureu la quantitat de fongs que existeixen al nostre territori.

Això si, si aneu al bosc a buscar bolets i dubteu si es bo o roí, millor deixar-lo on està! I recordeu les bones pràctiques per collir bolets: una cistella i un gabinet per tallar-lo, i sobretot, respectar la natura!  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441