Veure les darreres entrades:

A Xavi Benet, que ja és una persona nerviosa de per si, i a més, si li fiquen una càmera davant encara més, el van trucar des de TV3 per gravar la seua antigua fàbrica. A les 15:30h havia quedat amb la delegació de TV3 de les Terres de l’Ebre per fer-li una entrevista i mostrar el petit tresor que té al C/ Mas de Barberans, 3 de Tortosa. Nosaltres vam quedar després de dinar i com no, i amb l’excusa de que no havíem pres el cafè, ens va preparar un procedent de Colòmbia amb el tacte que ell només té, i com podem veure al programa que vam fer.

Des de 1942 dona sabor al nostre territori.

Ja més tranquil, van arribar Jordi Allepuz i Susanna Castelló amb la càmera i micro a la mà, i només al entrar es van enamorar de l’olor a xocolate pur. Xavi els hi va ensenyar la fàbrica abans de la gravació, i va preparar totes les màquines, que encara fan miracles per anar, ja que algunes tenen més de 70 anys, però com fica la mateixa cura que el Xocolate CREO encara es conserven per elaborar l’or negre de les Terres de l’Ebre.

Una vegada tota la maquinària i els productes preparats, van començar amb la l’elaboració del Xocolate CREO, igual que feia el seu pare des de 1942, un proces que dura dos dies, ja que una vegada mesclat, s’ha de deixar reposar durant 24 hores. Aixi que l’equip de TV3 ha vingut dos dies per poder gravar tot el proces.

Els dos membres es van emocionar al tastar el xocolate més famós del territori, els hi venien records als seus iaios, de quan eren xicotets, quan els hi agafaven d’amagades una “lliura” de Xocolate CREO. I es que així és, des de 1942, CREO té el mateix sabor que ara.

Xavi Benet no li fa por cap micro. Tot un artista!

Aquest reportatge es podrà veure a la secció Comarques Tarragona del Telenotícies de TV3, ja vos mantindrem informats llépols! Si voleu veure el reportatge complet de fotos, ho podeu fer al següent en aquest enllaç.  1. juanjo on dimarts 13, 2012

    és emocionant conèixer a Xavi, i la fàbrica…

  2. Marc Prades on dimarts 13, 2012

    Tota la raó Juanjo, un enamorat del xocolate i dels seus origens!
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441