Veure les darreres entrades:

El formatge més internacional del nostre territori, el Formatge de Catí va arrasar al Mercat de Vinaròs. Des de Catí van baixar tots preparats amb 5 varietat de formatges, molts d’ells amb nombrosos premis internacionals com el World Cheese Awards Gold 2009 i el Cheese Contest World Championship, els quals donen més valor a una feina que fan des de fa molts d’anys: formatges amb la llet de les cabres i ovelles, igual que els masovers del Maestrat i d’Els Ports.

El Formatge de Catí, un referent internacional del nostre territori

En representació de Formatges de Catí van assistir Miquel Vives, el seu gerent i Anabel, la veterinària procedentd’Alaba, però que ja s’ha enamorat del nostre territori i de les “barraques de pastor“. Ens van explicar com han arribat fins aqui, i com hem dit abans, l’únic secret ja sigut respectar el que feien els antics masovers: transformar la llet de cabra i ovella en formatge, un formatge ecològic, amb molta història e identitat.

Al Tast del Territori al Mercat de Vinaròs van assistir 80 persones, molts ja coneixien el producte, però el que no coneixen és la gran varietat de formatges que tenen. Ens van oferir 5 entre tots els seus, que van ser els següents:

- Formatge de Catí de cabra tendre: un formatge amb més humitat i de maduració curta. Destaca per l’olor a iogurt, de textura cremosa i un regust més dolç, té bona persistència tot i ser tendre.
- Formatge de Catí Pañoleta de cabra: aquest ha guanyat diversos premis, disposa de crosta amb floridura però no és curat i té gust a llet. L’aroma de la crosta a bodega li transmet la floridura de la crosta.
- Formatge de Catí d’ovella: al ser d’aquest animal és de color més groc, es podia comparar amb el de cabra pel color de marfil que disposava. La curació és de 4 mesos i té una consistència més untuosa. És més sec, però té més greix i és més dolç que el de cabra. Cal destacar que va guanyar el premi a la seua categoria, superant a un formatge tant conegut com de d’Idiazábal.
- Formatge de Catí Tronchón abrigo: un formatge amb 9 mesos de maduració, és a dir, sec. Ens deixa un gust àcid al paladar.
- Formatge de Catí de romer: el més fort per al final, amb 5 mesos de maduració té un fort sabor i té tota la crosta recoberta de romer. A la vegada és suau i més cremós i amb una dolçor elevada.

Fins els més menuts es van enamorar del seu sabor!

Per a traca final, es van sortejar 6 formatges, on la mà de l’innocent xiquet Jesús va donar sort a 6 privilegiats, que a part del tast, se’n van anar en un Formatge de Catí baix del braç.

Una vegada més, volem agrair al producte, en aquest cas el Formatge de Catí i a les Regidories de Comerç i de Turisme de l’Ajuntament de Vinaròs per deixar-nos apropar i donar més a conèixer el nostre territori gastronòmic. Vos esperem a l’últim Tast del Territori que serà el 12 de desembre i segur que vos sorprendrà: l’agricultura ecològica, un món que comença a ressorgir, a càrrec de Joan Miquel Segura Martínez, propietari d’un hort ecològic.  1. Gisela- Nohihaous on dijous 15, 2012

    Ens va encantar la cata i sorprendre la gran varietat de formatges que té la marca, tots boníssims! sols cal veure la cara del meu fill… val més una imatge que mil paraules, els petits no enganyen ;-)

  2. Marc Prades on dijous 15, 2012

    Moltes gràcies Gisela per assistir a tots els Tast del Territori, gràcies a gent com vatros ens dona ganes de seguir i continuar dinamitzant els tresors gastronòmics que tenim. Disfruteu tota la familia del formatge de Catí, i esperem que el nouvingut siga tant llépol com vatros! ;)
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441