Veure les darreres entrades:

De menut celebrava els aniversaris amb una recepta que em feien la meua iaia i la meua mare: el braç de fabiola. Amb molta paciència i cura, la nit anterior preparàvem aquesta recepta que és una herència familiar. Abans, el meu iaio, i ara el meu pare, havien plegat les ametlles de la fins, les havien trencat amb el martell, i després de pelades les torraven, i així obteníem un dels ingredients principals i característics d’aquest postre tant singular.

D’aquells aniversaris tinc el record que els passava rodejats amb els amics de Rossell, i anava rebent els regals de cadascun, que després tots junts compartíem i ens ficàvem a jugar. Ara, amb uns anys més, vull compartir aquesta recepta tant especial per a mi, que generació a generació a passat a les meues mans.

S’ha de tallar amb diagonal, per veure el tall i tots els ingredients

Per fer el braç de fabiola necessitarem:

- 1 clara a punt de neu
- 1/25 kg de sucre
- 1 terrina de margarina
- 1 rovell d’ou
- Cafè CREO
- Galletes Virginia (es necessita aquest tipus de galleta, ja que son les que millor s’amarren)
- Ametlla rallada torrada

Primer de tot, batrem la clara d’ou fins arribar-la a punt de neu, i quan estiga en este estat la mesclarem amb el sucre, la margarina i el rovell d’ou fins que siga una crema conjunta, que si la provem ens sorprendrà la seua dolçor! Una vegada tenim la crem, haurem fet el cafè, si es l’artesanal CREO millor :) i amarrem les galletes Virginia una a una, primer el cafè i seguidament la crema que hem fet. Anirem recopilant totes les galletes una a una fins tenir una mesura que cap a una safata, i normalment fem dos tires. Una vegada les dos tires recopilades, les untem amb la crema restant, i fiquem per damunt l’ametlla rallada.

La tira de galletes amb la crema i l’ametlla

Si feu esta recepta prepareu-vos, que potser que s’acaba a la mateixa menjada, tots els que el tasten repetixen. Normalment a casa meua, mon germà i jo l’acabàvem el mateix dia, i ens barallàvem per l’últim trosset! Ara a tots els que els hi deixat tastar no s’han resistit a repetir.

 

Molta gent coneix la variació en coco, però la recomanem amb unes bones ametlles torrades del Maestrat. Si la feu, gaudiu-la! 1. FRANCESC on dimecres 28, 2012

  Fa un aspecte boníssim!! Gràcies per compartir-la

 2. Marc Prades on dimecres 28, 2012

  Si pots intenta-la fer Francesc, està boníssim!

 3. Gisela- Nohihaous on dimecres 28, 2012

  M’encanta aquest dolç quasi bé perdut. No cal anar a parar a les modernes cupcakes, quan tenim uns dolços esplèndits, abans, ara i sempre.
  La propera vegada provaré la teva recepta, et faig un intercanvi amb la nostra. Bon profi!
  http://nohihanous.blogspot.com.es/2012/05/brac-de-fabiola.html

 4. Marc Prades on dimecres 28, 2012

  És increïble aquest dolç, li tinc molt d’apreci! No hi ha comparació en les cupcakes! Ja vaig vore la vostra versió de braç de fabiola, és molt vintage! L’hauriem de tastar, bona proposta l’intercanvi :)
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441