Veure les darreres entrades:

Des de menut sempre recordo esta recepta durant la temporada de fred. Recordo quan el meu iaio portava fulles de borraina, i la meua iaia feia d’unes fulles d’una planta una de les majors llepolies que podíem trobar per la cuina. Esta planta creix silvestrament als horts i marges dels camins del nostre territori, i per sort, tenim una finca que la podem trobar tots els anys, sinó, també li podem demanar a L’Hort d’Aigua-Oliva, que ja en va portar per les Jornades del Territori de Rafel Lo Cristalero.

Així és la fulla de la borraina, que la podem trobar pels marges i horts

Per fer este postre tant característic del nostre territori, primer de tot llevarem la “coa” a cada fulla de borraina i seguidament les rentem. Aleshores anem a prepara la pasta per vessar: un bol en aigua, amb farina i “Royal”, fins que aconseguim fer una pasta espesa i vessarem. Finalment fregirem amb oli molt calent, només volta i volta.

Ja tenim totes les borraines fregides, les acompanyarem amb mel o sucre. Nosaltres sempre hem ficat mel, i aprofitarem la mel que disposem a la Botiga Mira que bo!mel de Ramón Ortiz, i ara en tenim de taronger, depenent la temporada. Si la mel és una mica espesa, la ficarem un moment al microones per fer-la liquida.

Sempre es recomanable treure més mel per ficar-ne a gust de cadascú

Ma mare hem comenta que a casa meua era tradició fer-les per la nit de “matines” (la nit de Nadal), en substitució dels torrons, ja que no n’hi havien. Normalment també s’acompanyava amb figues albardades: figues seques que es vessen i es fregeixen igual que les borraines, però després només es ficava sucre.

També hem comenta que les menjaven pel carrer quan sortien de la Missa del Gall, cantant una cançó que no vam poder recordar.

Aixi que ja sabeu, si estos dies aneu pel camp, recordeu de collir esta planta i fer esta simple recepta, molt fàcil de fer i que ens endolcirà els Nadals!

PD: a alguns pobles com Vinaròs es coneixen com crespells. Nosaltres coneixem com a crespells un postre que es fa només amb la pasta de vessar la borraina i amb mel que es fa a Bel (Rossell)  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441