Veure les darreres entrades:

Quan pugem a la capital d’Els Ports a menjar ens passa pel cap Casa Roque, i es que amb més de 30 anys d’experiència, Roque Gutierrez s’ha fet un lloc a la cuina morellana, sent una de les majors potències de restauració de Morella.

Baixant per la Costa de Sant Joan, fent cantó amb el C/ Segura Barreda, al conegut edifici dels Cinc Cantons trobem este restaurant, a un edifici històric amb salons de portes centenàries, alts sostres, bigues de fusta on tota la història de Morella reviu dins.

El passat mes de desembre i amb un amfitrió de luxe, Carlos Gutierrez, el fill de Roque vam tindre la sort de compartir taula també amb evadirte!com, tots grans enamorats del territori, i com no del bon menjar. Primer de tot,Carlos, que a més pertany a l’Associació de Sommeliers de Castelló (ASUCAP), ens va oferir un vi de les nostres terres, el vi de Sant Mateu de les Bodegues Besalduch, guanyador de la Medall d’Or i Millor Vi Espanyols presentat a concurs al Mediterranean International Wine Challenge - TERRAVINO 2012, en Israel.

Carlos de Casa Roque, un bon anfitrió de Morella

Amb este maridatge tan internacional vam passar als entrants, delícies de xampinyó trufades: un avanç de les pròximes Jornades de la Trufa, i un mil-fulls de terrina de conilla, poma amb codony d’anous i oli trufat, que ens vam quedar bocabadats amb la mescla de sabors, a Casa Roque saben com sorprendre’ns!

I estant a Morella, i saben que jugaven a casa, ens van oferir dos plats d’autèntica cuina morellana: les famoses croquetes morellanes i un altre ideal per a l’hivern, de fer així ho feien els pastors d’Els Ports per als durs hiverns: molles de pastor a l’estil Casa Roque. Amb este plat amb tant de sabors: molles, raïm, salsitxa, bitxo i ous els pastors almenys a la taula no patien!

Molles de pastor, l’autèntic plat dels pastors d’Els Ports

I ben tips, el gran plat fort de Casa Roque, carn a la pedra: dos peces de filet de porc i mitjana que va ser tot un joc de coure la carn i les verdures al nostre gust. Sort que teníem a Carlos al costat i la va fer al punt. Tot un espectacle posat a taula!

Si vas a Casa Roque, has de “jugar” amb la carn a la pedra

Però si puges a la capital d’Els Ports, saps que has d’anar en paciència si vas a menjar, així va ser, perquè vam estar més de 3h entaulats, i després d’una quallada amb l’autèntica llet de cabra, vam tindre el plaer de degustar la selecció de mini postres amb este ordre: crema de fruits del bosc, pastís de galeta maria i caramel, semifred de figues, xarrup tres xocolates i un fabulós xarrup de xocolata elaborats per Concha, la dona de Roque i la mare de Carlos, que encara que sempre esta a la sombra, és una peça clau del restaurant.

Amb este bon dinar de cuina morellana, però adaptada als nostres temps, i amb un nou restaurant al Passaport Gastronòmic, ens vam anar de la capital d’Els Ports a la capital del Maestrat amb molt bon sabor de boca.

I com vos deveu imaginar, ja no vam sopar per la nit! Moltes gràcies per tot Carlos i Casa Roque!  1. David Pruñonosa on dimecres 2, 2013

    Collons!!! El plat de les Molles de pastor fot un llustre bo de veres.

  2. Marc Prades on dimecres 2, 2013

    Per que no el vas tastat David…tranquil, que tenim un dinar pendent alli tot l’equip :)
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441