Veure les darreres entrades:

De la capital de l’Alt Maestrat, Albocàsser, en arriba un producte que prompte vorem els seus arbres florits, i serà tot un espectacle per als nostres ulls, l’ametlla marcona, la més apreciada de totes, que necessita unes condicions i un clima especific com el d’Albocàsser, i així s’obté el sabor incomparable.

Molta és la tradició d’este fruit sec a Albocàsser, de fet, casi totes les cases del poble tenen una finca on poden collir les seues ametlles. Tant és la importància, que el 2012 es va fer la I Fira de l’Ametlla d’Albocàsser, on tot el poble es va bolcar, havent una gran varietat de productes d’ametlla, concursos de receptes com coca celestial o qui pujava un sac d’ametlles més ràpid.

Flor de l’ametller, una de les millor estampes del Maestrat a la primavera

Amb el pas del temps, han sabut traure profit, i a part de fer una gran varietat de productes en torn a l’ametlla com farina, palets, gra, etc per a facilitar les receptes, també utilitzen al corfa per a biomassa, d’esta forma s’aprofita tot!

A nosaltres se’ns van ficar en contacte l’empresa Frutos Secos del Maestrazgo, on ens van mostrar els productes que comercialitzen: pots d’ametlles garapinyades; amb xocolate, torrada en sal i fregida en sal. A part d’una presentació molt bona, vam conèixer gent que creu en el producte que han heretat, i que amb esforç i dedicació li estant donant el valor que es mereix. Tant ens va agradar, que els vam portar a la tenda que Héctor Reina té al Mercat de VinaròsEscpeciaExpress, i allí podeu trobar ametlla pelada o molta per a que pugeu fer cocs i pastes.

Ametlla garapinyada, amb xocolate, torrada en sal i fregida en sal

Si teniu curiositat per tastar-la, la podeu trobar a les Botigues de Mira que bo! situades a Ca Massita, Rafel Lo Cristalero i EspeciaExpress al Mercat de Vinaròs, i  més, per al 30 de setembre tenim programat un Tast del Territori al Mercat de Vinaròs amb esta ametlla!  1. Balma Boix on diumenge 6, 2013

    Hi ha gran varietat de receptes d’ametla Marcona fàcils d’elaborar i bonissimes!!!

  2. Marc Prades on diumenge 6, 2013

    Des de la coca celestial, massapà i molts més Balma! Moltes gràcies per oferir-nos este producte!
Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441