Veure les darreres entrades:

El primer Tast del territori al Mercat de Vinaròs d’enguany es va dedicar a la tasca diària de les peixateries, els salaons i encortits. Va recórrer una mica d’història sobre un mercat que va arribar a la ciutat de Vinaròs amb cert retard (1929), moment de la seua inauguració. La seua tardança ens va deixar per altra banda un edifici molt singular basat en planta basilical realitzat per l’arquitecte de la Diputació de Castelló D. Francesc Tomàs Traver.

Històricament es va parlar dels principis de la llotja de peix de la ciutat datada a principis del segle XX (1933) i de les subhastes de peix des dels seus inicis fins a l’actualitat. El peix a les nostres aigües i el producte estrella (el llagostí de Vinaròs) van donar pas a un estudi del perquè de la qualitat d’aquest crustaci a la nostra ciutat.

Moltes cares conegudes i de noves a la nova edició del Tast del Territori

Els salaons i encortits també van tenir esment al tast com les formes de conservació,  ja que el nostres ancestres utilitzaven per conservar els aliments.

El president de l’Associació de Comerciants del Mercat, Carlos Monfort, va intervenir amb unes paraules sobre la qualitat que el mercat ofereix als seus visitants i alguns comerciants de peixateries ens van explicar algunes anècdotes sobre el dia a dia. Acabada l’explicació, es va procedir al tast de peix fresc gentilesa de les parades de peix del mercat elaborat per Sílvia i Chus que regenten el bar del mercat “Lo Típic”, un excel·lent pinxo ofert per Rosa de la parada de salaons del mateix nom i uns adobats oferts per Tica, en un tast que vam vore moltes cares conegudes, que ha venien per l’experiència de l’any passat i també alguna de nova.

I per tant bon tast, un bon maridatge, gràcies a Vins de Castelló (ASUCAP), este any contem amb els seus vins i ahir els cellers Mayo García de Vilafamés vam degustar el vi “Magnanimus“, premi al millor vi de Castelló 2011.

El peix més fresc, al Mercat de Vinaròs!

El peix i marisc al mercat de Vinaròs el trobareu sempre amb una gran frescor (ja que separen pocs metres mercat i llotja) cada dia a les següents parades:
- Peixateria Isabel
- Peixateria Floro
- Peixateria Leocadia
- Peixateria Salín i Framar

I els salaons a Rosa Xarcuteria i Salaons, i Tica Congelats i Salaons

Vos esperem al proper Tast del territori al Mercat de Vinaròs que serà el divendres 15 de febrer a les 7 de la tarda amb els vins DO Terra Alta de l’Agrícola Sant Josep.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441