Veure les darreres entrades:

Qualsevol dia és bo per apropar-se a veure com es cultiven les fruites i verdures, especialment si anem acompanyats dels més menuts de la casa. Així ho vam fer fa uns dies, vam visitar al nostre amic Joan Miquel Segura de l’Hort d’Aigua-Oliva i de pas emportar-nos una mica del seu cultiu.

Només arribar a l’hort, que per cert és molt fàcil arribar per la N-340 a uns cinquanta metres del centre comercial de Vinaròs en direcció a Benicarló. Ens rep Joan amb els seus fills que gaudeixen de la llibertat que ofereixen les seues terres, i ràpidament te sents com a casa, en un ambient familiar. Com a bon pagès, Joan ens va ensenyar la seua collita, des del seu hivernacle, del qual està enormement satisfet, fins als seus últims planters i el seu sistema de regadiu per goteig, amb el que moltes vegades ha de fer malabarismes per no ensopegar amb les hortalisses.

En la mateixa visita, Joan Miquel Segura ens prepara la comanda

En els primers minuts que portem de visita se’ns transmet el fervor de l’agricultura, al límit de gairebé arremangar-se per ajudar. Joan ens ensenya diverses de les llavors de cultiu i ens explica les varietats que plantarà en pròxims dies, el que encara ens anima més a saber el desenvolupament dels seus cultius. Experimentem amb ell, tots els esforços que realitza per portar a terme aquesta forma tradicional de cultiu, sense fertilitzants químics, sense pesticides, només amb la feina diària que la terra demana.

Sense adonar-nos portem una hora i sembla que han passat uns minuts, els xiquets estan jugant entre terra i aigua, exempts del temps i com si es coneguessen de tota la vida, la pau d’aquesta horta es transmet ràpidament. Nosaltres amb més consciència temporal li demanem a Joan que ens preparo un variat d’hortalisses i la nostra sorpresa comença quan ganivet en mà ens convida a acompanyar- lo per recol·lectar la nostra comanda. Com a bon entès en la matèria ens aconsella quines són les verdures de temporada que ens va a seleccionar. Una a una ens va omplint la caixa sobre una bàscula, i alhora ens va dient les maneres de cuinar o preparar cada peça.

Quan tenim la caixa plena, la carreguem al cotxe, quina experiència, ens portem a casa la frescor de la verdura acabada de collir, sense químics i a un preu més que raonable. Joan ens explica que també t’ho pot portar a casa, pensant en aquells que per motius de temps o treball no poden acostar-se a l’hort i que també prepara caixes per a una setmana, o ajustant-se a les necessitats del client. I a més, sempre està a disposició de visites com la nostra. Nosaltres ens acomiadem de Joan amb la difícil tasca de dir als xiquets que ens anem …

Amb el maleter del cotxe ple, tornem cap a casa!

Pots comprar les teues verdures, cítrics i fruites 100% naturals, conreades sense l’ús de fertilitzants químics ni pesticides de L’hort d’Aigua Oliva en la mateixa parcel·la N-340 Carrer Cala Puntal Ae de Vinaròs, al telèfon 618 317 329 o encarregar a www.fruteria.joanmsegura.es i tienda@joanmsegura.es o a les Botigues Mira que bo!  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441