Veure les darreres entrades:

El calçot és una varietat de la ceba molt de la zona de Catalunya, però especialment de tota la zona occidental, corresponent a les terres de l’Ebre i l’Alt Camp. S’ha convertit en un dels plats típics  i més representatius de la gastronomia catalana, molt consumit a finals d’hivern amb salsa romesco, completant amb un segon plat compost per carns i botifarres típiques.

Ara és temps de degustar este menjar de la terra en diferents punts del nostre territori, alguns restaurants ofereixen menús o “calçotades” que no deixen a ningú insatisfet. D’altra banda, els que tenen la sort de poder fer-los a casa, també tindran l’oportunitat de congregar amics i familiars a esta festa, ja que és motiu d’ella, i el mode de fer-los ja és tot un espectacle!

El calçot és una varietat de ceba

Però donant un pas més enllà, hi ha altres formes de cuinar-lo donant una volta a la innovació culinària. Així ens va demostrar el gran Salvador Alcaraz del Restaurant Langostino de Oro de Vinaròs amb uns calçots arrebossats.

En aparença són molt desitjables, ja que l’arrebossat està fet amb una base de farina de cigró, que li dóna un toc cruixent a la textura tendra de la verdura, sense llevar-li el seu sabor original. En boca conjuga el cruixent i el calçot: una harmonia perfecta on l’oli del fregit pareix que no existeix, cosa que el fa molt lleuger i convida a continuar.

En l’aspecte ja done ganes de menjar-los!

Amb esta proposta, Salvador ens mostra una interessant idea per variar la forma d’elaborar esta ceba que també s’acompanya de la salsa romescu, però en una variant més líquida. Els calçots arrebossats són d’una mida lleugerament inferior als que acostumem a veure en la seva forma tradicional de consum i a més conreats de forma tradicional a L’Hort d’Aigua-Oliva.  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441