Veure les darreres entrades:

Castelló va ser un referent molt important en el món del vi, abans del segle XIX a la província havia més de 60.000 hectàrees dedicades a aquest producte. Als 80 es va crear una soca híbrida, en la qual es combinen diferents tipus de raïm per a la creació de vins, però després de diversos anys es prohibeix la seva comercialització i es van destruir les vinyes i Al 87 només queden unes 800 hectàrees de producció, moltes d’elles de baixa qualitat.

A partir de l’any 2001 torna a la producció vinícola una nova generació de productors, fills i néts d’aquells antics productors d’abans, que han viscut l’amor pel vi i les nostres terres. Moltes vegades recuperant varietats autòctones, com és el cas d’un dels premiats en aquesta edició: Alcovi blanc, amb les varietats Castellana i Planta fina de Almedíjar. I en altres sorprenents com Magnánimus 3.0 o Clos d’Esgarracordes Blanc. Ha tornat una nova forma d’entendre el vi des d’un punt de vista modern però amb tot l’afecte i dedicació.

Actualment la província de Castelló compta amb 14 cellers i més de 60 vins. Cal encara molta feina per arribar a un reconeixement, que sens dubte gràcies a la feina que es fa tant des de la iniciativa privada com des de les institucions, anirà posant en valor el producte vinícola de la província. De moment la Generalitat Valenciana ha recuperat la indicació geogràfica protegida necessària per poder crear la denominació Vi de Castelló.

ASUCAP considera que la qualitat dels vins de la província de Castelló s’està demostrant, com així ho indiquen les vendes “que no fan més que augmentar, així com les exportacions a tot el món“.

ASUCAP amb els vins guanyadors

Dissabte es van donar cita al Casino Antic de Castelló, alguns dels millors cellers vinícoles de la província per rebre els premis anuals als millors vins a la IV Edició dels Millors vins de Castelló, organitzat per ASUCAP (Associació de Sommeliers de Castelló i Província)

S’obrien les portes de la terrassa Brunch amb l’assistència de personalitats com la directora general d’Empreses Agroalimentàries i Desenvolupament Rural, Marta Valsangiacomo, el diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, el regidor d’Agricultura i Sostenibilitat, Gonzalo Romero, el periodista gastronòmic Antonio Vergara, el president de l’Òrgan Gestor de la IGP, Ismael Sanjuán i el prestigiós sommelier David Buch.

Es van lliurar premis als vins per votació dels membres de ASUCAP i van estar guardonats els següents vins:
- Categoria Vi jove: Or, vi Alcovi Blanc, plata Magnánimus Blanc i Clos d’Esgarracordes Blanc
- Categoria Negre jove: Plata al vi Roques Negres
- Categoria Negre fins a 6 mesos de criança: Medalla d’or a Flor de Clotás 2010 de Vicent Flors, plata a Clos d’Esgarracordes Roure, Temps, Arrels de Bocoi i Ildum Tempranillo
- Categoria Negre de Guarda: Medalla d’or vi La Perdició, i plata per Magnánimus Platí, Vega Palància, Clotás, Señorio de Almedíjar, Barranco Magro, Guillem d’Eril
- Categoria de vins especials: Mistela Mas de Rander Tinta

Millor vi jove: vi Alcovi Blanc

Enhorabona pel camí recorregut, és el pas a seguir per creure en els nostres vins i posar-los en valor!

 

   1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441