Veure les darreres entrades:

Enguany al Tast del Territori volíem mostrar algun producte de fora, per veure la forma de treballar i la visió gastronòmica que tenen, i hem tingut l’oportunitat de conèixer el Ternasco d’Aragó del Grupo Cooperativo de Pastores de Aragón, per mostrar-nos com funciona una cooperativa gran al regne d’Aragó.

Esta cooperativa esta formada per més de 1.200 cooperativistes, 500.000 ovelles i 200 treballadors, i el seu valor es apostar pel producte autòcton, la sostenibilitat, els orígens, i com no innovar, que ara explicarem com ho han fet. Amb un vídeo explicatiu vam veure els pastors amb les seus ovelles.

El ternasco d’Aragó té molta fama, un dels productes carnics que més coneixem, però tot això han sigut capaços de donar-li la volta i pensant com afegir valor a un producte que per sí mateix ja el té, però el mercat va tirar el preu pel terra. El seu cap de màrqueting, Diego Franco, ens va explicar que el ternasco s’utilitzava per a BBC i BBQ (Bodes, batejos i comunions, i barbacoes), però donant-li voltes, han començat a crear productes congelats de qualitat, i també noves formes de menjar la carn com l’entrepà de Ternasco! L’havíeu sentit? Nosaltres no, i a més vam poder comprovar el bo que era al tast, que el vam degustar cuinat pel Bar Lo Típic i amb romer d’EspeciaExpress del Mercat de Vinaròs. D’esta forma ha augmentat la carns de ternasco amb més d’1€ durant els últims anys.

Bona pinta no? La cans per als entrepans!

L’altre producte que vam tastar van ser els preñadicos” de llonganissa de ternasco: també molt encertat, un congelat, que només es calenta i tenim tot el sabor del ternasco d’Aragó dins d’un pa. També han apostat per augmentar els punts de venta a majoristes, carnisseries i gran distribució per arribar al consumidor final, i obrint a nous mercats com Cambrils, i amb la intenció d’arribar al nostre territori.

Per maridar el Tast van comptar amb els vins Torico de Benlloch, de Vins de Castelló, un vi que lligava molt amb el producte, ja que ens recordava a la Festa del Torico de Terol.

Amb l’exemple de cooperativisme de Pastores d’Aragó, cal replantejar-mos el model consumista i gastronòmic que estem portant, i apostar més per estes iniciatives que s’esforcen e innoven per reinventar el gran valor gastronòmic que tenen els seus productes, i donar valor a la tradicionalitat

Volem agrair a Grupo Cooperativo de Pastores de Aragón, Diego Franco, Bar Lo Típic, EspeciaExpress, i el Mercat de Vinaròs pel fantàstic tast i productes, i vos esperem el divendres 22 de març amb un producte que ja coneixeu, l’ànec Luisiana del Delta de l’Ebre!  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441