Veure les darreres entrades:

El passat dilluns 11 de març ens van convidar a un tast de vins a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm a Barcelona a càrrec de Wineissocial.com, la primera comunitat que ofereix una experiència de descobriment del vi adaptada al paladar de cada persona.

Esta pàgina ha sigut creada per Ferran Centelles, que va ser sommelier d’elBulli del 2000 al 2011 i l’acompanyen Raúl Igual, millor sommelier d’Espanya al 2010 i candidat a millor del món 2013 i Cristina Alcalá, periodista, escriptora i tastadora professional, que han facilitat el llenguatge de vins mitjançant el llenguatge de símbols. 

Ferran Centelles explican-mos de què es tracta Wineissocial.com

Com hem dit, mitjançant símbols molt primaris i colors, identifiques les propietats del vi, si és negre, lleuger, profund, fosc, rosat, blanc, verdejo, etc. Així podem saber ràpidament els nostres gustos en el món del vi i associar-lo als signes.

A l’esdeveniment vam compartir tast amb més bloggers, que vam dinamitzar mitjançant les xarxes socials Facebook, Twitter e Instagram. Ens van explicar la idea Wineissocial.com, una comunitat on ens recomanen vins i els usuaris els puntuen i comenten sobre el vi, més o menys com una xarxa social de vins, un lloc per fer sociable el vi, ja que és el seu objectiu, el vi amb companyia sempre es gaudeix molt més!

I ja coneixent de què es tractava, vam començar el tast amb quatre vins, dos blancs i dos negre. Els blancs elegits eren Finca La Colina Sauvingnon Blanc 2011 de Vinos Sanz amb D.O. Rueda, un blanc amb molt d’aroma, afruitat, que ens va captivar només olorant-lo; l’altre blanc va ser el Tayaimgut 2010 del Celler Tayaimgut, D.O. Penedès, i de la mateixa varietat que l’anterior: Sauvignon Blanc. Raquel i jo no som molt experts en vins, però normalment sempre elegim blancs, i estos dos amb tant de gust afruitat ens van convèncer a la primera.

Una vegada amb el bon aroma dels blancs, vam tastar els negres, el Perafita 2008 del Celler Martín Faixó, D.O. Empordà, de la varietat Garnatxa/Cabernet/Merlot, un vi potent e impactant, i com diuen un vi molt Empordà, i l’altre va ser La Descarga 2010 de Bodegas Obanca, D.O. V.T. Cangas, de la varietat Albarín Tinto/Verdejo Tinto. Molt més lleuger i fluid que l’anterior i el que més ens va sorprendre es que era asturià, no sabíem que feien vins allí!

La Descarga 2010, un vi de Cangas (Astúries)

I després del tast vam aprofitar per visitar les instal·lacions de l’Antiga Estrella Damm, una joia al mig de Barcelona, on ens va fascinar totes les botelles que han utilitzat, la maquinària antiga, la publicitat (des de cartells de les Olimpíades, Cruyff, tots els esdeveniments històrics que Estrella Damm ha sigut protagonista, etc). I a més ara s’ha reconvertit en un sala de concerts. Esta cervesa sempre ha sigut protagonista junt a la història contemporània, per això la gent se la sent tant pròxima!

Cobi!!

Des de Mira que bo! volem agrair a Wineissocial.com per convidar-nos i poder conèixer el nou projecte que tenen entre mans, que segur que és benvingut per a tots els amants del vi!  1. Ja que estas aqui, vols deixar un comentari?

Warning: require_once(/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php): failed to open stream: Permission denied in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441

Fatal error: require_once(): Failed opening required '/homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-content/themes/magazeen/footer.php' (include_path='.:/usr/lib/php5.6') in /homepages/21/d353801968/htdocs/wordpress/wp-includes/template.php on line 441